Go Back
+ servings

Kærnemælkskage

God opskrift på en kærnemælkskage - sød og saftig.
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: kager, kærnemælkskage
Køkken: Danske
Keyword: glasur, kærnemælk, kærnemælkskage, klassisk bradepandekage
Servings: 15 personer

Ingredienser

  • 300 gram sukker
  • 120 gram smør(smeltet)
  • 2 æg
  • 2 tsk. natron(alternativt 4 tsk. natron)
  • 2 tsk. bagepulver(alternativt 4 tsk ren bagepulver)
  • 400 gram mel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 5 dl kærnemælk

glasur

  • 50 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 4 spsk. væske f.eks. kakaomælk, kaffe, juice mm

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, sukker og smør til en luftig masse. Bland mel med natron, kanel og bagepulver. Kom i dukkermassen skiftevis med kærnemælk. 
  • Kom i en bradepande ca. str. 20 x 30 cm. Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til kagen og fast og der ikke hænger noget dej ved, når du forsigtigt stikker i den med en bagepind, strikkepind eller lignende. 

Glasur

  • Rør ingredienserne sammen og smør på den afkølede kage. 
Tried this recipe?Let us know how it was!