Kage med kærnemælk. En dejlig hitter herhjemme. I det hele taget er kærnemælk et lille vidundermiddel, ikke både til at drikke, men også i brød, kager og kødretter. Jo, den er god nok. Kærnemælk er fantastisk til at gøre kød mørt og saftigt. Men mere om det en anden gang. I dag holder vi os til kage. For kærnemælk i en kage er rigtig lækkert.
kage med kærnemælk
Kærnemælkskage
God opskrift på en kærnemælkskage - sød og saftig.
Print opskrift
Pin opskrift
40 minutter
Antal: 15 personer
Ingredienser
- 300 gram sukker
- 120 gram smør(smeltet)
- 2 æg
- 2 tsk. natron(alternativt 4 tsk. natron)
- 2 tsk. bagepulver(alternativt 4 tsk ren bagepulver)
- 400 gram mel
- 3 tsk. stødt kanel
- 5 dl kærnemælk
glasur
- 50 gram blødt smør
- 250 gram flormelis
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 spsk. kakaopulver
- 4 spsk. væske f.eks. kakaomælk, kaffe, juice mm
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, sukker og smør til en luftig masse. Bland mel med natron, kanel og bagepulver. Kom i dukkermassen skiftevis med kærnemælk.
- Kom i en bradepande ca. str. 20 x 30 cm. Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til kagen og fast og der ikke hænger noget dej ved, når du forsigtigt stikker i den med en bagepind, strikkepind eller lignende.
Glasur
- Rør ingredienserne sammen og smør på den afkølede kage.
Tip
Hvis du vil se opskriften på glasur kommer den lige her. https://benedictesmad.dk/nem-opskrift-paa-tyk-og-cremet-kageglasur/
Kan du fryses med glasur på?
Hejsa, – det tror jeg bestemt godt at den kan 🙂
Du kan godt fryse med glasur, men stil ikke kkagestykker oven på hinanden uden bagepapir mellem
Mvh Kirsten