Lækker og saftig kærnemælkskage

Opskrifter på kager

Kage med kærnemælk. En dejlig hitter herhjemme. I det hele taget er kærnemælk et lille vidundermiddel, ikke både til at drikke, men også i brød, kager og kødretter. Jo, den er god nok. Kærnemælk er fantastisk til at gøre kød mørt og saftigt. Men mere om det en anden gang. I dag holder vi os til kage. For kærnemælk i en kage er rigtig lækkert.

kage med kærnemælk

kage med kærnemælk

Kærnemælkskage

God opskrift på en kærnemælkskage - sød og saftig.
Print opskrift Pin opskrift
40 min
Antal: 15 personer

Ingredienser

  • 300 gram sukker
  • 120 gram smør(smeltet)
  • 2 æg
  • 2 tsk. natron(alternativt 4 tsk. natron)
  • 2 tsk. bagepulver(alternativt 4 tsk ren bagepulver)
  • 400 gram mel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 5 dl kærnemælk

glasur

  • 50 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 4 spsk. væske f.eks. kakaomælk, kaffe, juice mm

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, sukker og smør til en luftig masse. Bland mel med natron, kanel og bagepulver. Kom i dukkermassen skiftevis med kærnemælk. 
  • Kom i en bradepande ca. str. 20 x 30 cm. Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til kagen og fast og der ikke hænger noget dej ved, når du forsigtigt stikker i den med en bagepind, strikkepind eller lignende. 

Glasur

  • Rør ingredienserne sammen og smør på den afkølede kage. 

Tip

Hvis du vil se opskriften på glasur kommer den lige her. https://benedictesmad.dk/nem-opskrift-paa-tyk-og-cremet-kageglasur/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest