Lækker og saftig kærnemælkskage

Kage med kærnemælk. En dejlig hitter herhjemme. I det hele taget er kærnemælk et lille vidundermiddel, ikke både til at drikke, men også i brød, kager og kødretter. Jo, den er god nok. Kærnemælk er fantastisk til at gøre kød mørt og saftigt. Men mere om det en anden gang. I dag holder vi os til kage. For kærnemælk i en kage er rigtig lækkert.

kage med kærnemælk

kage med kærnemælk

kærnemælkskage

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 300 gram sukker
  • 120 gram smør(smeltet)
  • 2 æg
  • 2 tsk. natron(alternativt 4 tsk. natron)
  • 2 tsk. bagepulver(alternativt 4 tsk ren bagepulver)
  • 400 gram mel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 5 dl kærnemælk

glasur

  • 50 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 4 spsk. væske f.eks. kakaomælk, kaffe, juice mm

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, sukker og smør til en luftig masse. Bland mel med natron, kanel og bagepulver. Kom i dukkermassen skiftevis med kærnemælk. 

  2. Kom i en bradepande ca. str. 20 x 30 cm. Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til kagen og fast og der ikke hænger noget dej ved, når du forsigtigt stikker i den med en bagepind, strikkepind eller lignende. 

Glasur

  1. Rør ingredienserne sammen og smør på den afkølede kage. 

Tip

Hvis du vil se opskriften på glasur kommer den lige her. https://benedictesmad.dk/nem-opskrift-paa-tyk-og-cremet-kageglasur/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.