Koldhævede boller
opskrift på lækre koldhævede boller med hvedemel, som langtidshæver med kerner for de sprødeste boller. Nem opskrift på hjemmebagte boller
Forb. tid: 8 timer timer
Samlet tid: 8 timer timer
Ret: boller,, koldhævede boller
Køkken: Danske
Keyword: boller,, koldhævede boller
Servings: 10 boller
Calories: 270kcal
- 10 gram gær
- 4 dl. kølig vand
- 500 gram hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1 nip salt
- 1 dl solsikkekerner
- 5 spsk. solsikkeolie
Opløs gær i vand
Rør mel, sukker, salt i væden og rør et par minutter med en ske.
Kom olie over og drys med kerner
Sæt på køl under låg i ca. 8 timer.
Med to spiseskeer sættes 10 klatter med dej - nogle har flere kerner end andre, og det er fint
Sæt ovn på 220 grader og lad bollerne hvile i mens
Bages i midten af ovnen i ca. 12 minutter til sprøde
Tip til de koldhævede boller
Har ovnen dampfunktion kan de bages på mellem til høj damp.
Serving: 1bolle | Calories: 270kcal