Go Back
+ servings

Koldhævede boller

opskrift på lækre koldhævede boller med hvedemel, som langtidshæver med kerner for de sprødeste boller. Nem opskrift på hjemmebagte boller
Forb. tid: 8 timer
Samlet tid: 8 timer
Ret: boller,, koldhævede boller
Køkken: Danske
Keyword: boller,, koldhævede boller
Servings: 10 boller
Calories: 270kcal

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 4 dl. kølig vand
  • 500 gram hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 5 spsk. solsikkeolie

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand
  • Rør mel, sukker, salt i væden og rør et par minutter med en ske.
  • Kom olie over og drys med kerner
  • Sæt på køl under låg i ca. 8 timer.
  • Med to spiseskeer sættes 10 klatter med dej - nogle har flere kerner end andre, og det er fint
  • Sæt ovn på 220 grader og lad bollerne hvile i mens
  • Bages i midten af ovnen i ca. 12 minutter til sprøde

Noter

Tip til de koldhævede boller
Har ovnen dampfunktion kan de bages på mellem til høj damp. 
 

Nutrition

Serving: 1bolle | Calories: 270kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!