Koldhævede boller

Opskrifter på brød

Koldhævede boller er så populære på morgenbordet eller i madpakken

De nybagte og friskbagte boller er nemme at lave og giver ikke et stort og  ekstra pres på morgenen, hvis du vil servere dem på morgenbordet. For de hæver kun  de cirka 10 minutter, imens ovnen varmer op.

Dejen hæver langsomt natten over og det giver saftige hjemmebagte boller med et minimum af gær, som dermed giver koldhævede boller der holder sig friske i et par dage, får en sprød skorpe og bliver dejlige luftige

Koldhævede boller

De koldhævede boller er et godt alternativ til bagerboller, for de tager nærmest den samme tid at lave, da man slipper for at køre til bageren og personligt synes jeg da også at de smager bedre

Du kan variere med hvilke kerner der tilsættes de koldhævede boller. Men solsikkekerner fungerer bare virkelig godt og olien sikrer den sprødeste overflade og at kernerne sidder fast. Olien er altså virkelig vigtigt for smagen i de koldhævede boller

Nyd duften af de lækreste hjemmebagte boller næste gang du vil glæde dig selv eller familien uanset om det er hverdag eller weekend. De dufter himmelsk og smager skønt. Frys ned, hvis du har flere end du kan spise. de smager rigtig godt efter nedfrysning

Hjemmebagte boller smager skønt og skal du være ekstra god ved dig selv kan jeg anbefale dig at smøre bollerne med enten hjemmelavet marmelade eller Nutellacreme. Uhm det er godt

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller

opskrift på lækre koldhævede boller med hvedemel, som langtidshæver med kerner for de sprødeste boller. Nem opskrift på hjemmebagte boller
Print opskrift Pin opskrift
8 timer
Servings: 10 boller

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 4 dl. kølig vand
  • 500 gram hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 5 spsk. solsikkeolie

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand
  • Rør mel, sukker, salt i væden og rør et par minutter med en ske.
  • Kom olie over og drys med kerner
  • Sæt på køl under låg i ca. 8 timer.
  • Med to spiseskeer sættes 10 klatter med dej - nogle har flere kerner end andre, og det er fint
  • Sæt ovn på 220 grader og lad bollerne hvile i mens
  • Bages i midten af ovnen i ca. 12 minutter til sprøde

Noter

Tip til de koldhævede boller
Har ovnen dampfunktion kan de bages på mellem til høj damp. 
 

Flere opskrifter på brød og hjemmelavet mad?

Så er du meget velkommen til at gøre som andre har gjort før dig. De har enten skrevet sig op på abonner på forsiden af  bloggen. Det er helt kvit og frit

Eller du finder mine opskrifter på for eksempel pinterest eller instagram.

Håber vi høres ved, 

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest