Den her opskrift på mørbradgryde med oksekød og pølser er klassisk og så super lækker i en cremet paprikasovs.....Saucen er med creme fraiche og bliver dejlig cremet...
Keyword: mørbradgryde, mørbradgryde med creme fraiche, mørbradgryde med oksekød, mørbradgryde med pølser
Servings: 4
Ingredienser
2stk.løg(finthakket)
3spsk.smør
400gramoksekød i tern(ca. 1x1 cm)Gerne et godt stykke mørbrad, men andet oksekød kan også gøre det.
2spsk.mel
3spsk.paprika
4spsk.tomatpuré
5dl.vand
1stk.boullionterning(grøntsags, svin eller oksesmag)
3dl.creme fraiche- 18 eller 38 %(alm fløde kan bruges)
200gramcocktailpølser
Sådan gør du
Pil løg og skær i små tern.
Varm smør i en stor gryde, evt. en støvejernsgryde eller wok.
Vend løg til gennemsigtige og ikke brune. Kom Kød og paprika ved og brun det på høj varme, så det ikke koger, men danner skorpe. Tag kødet fra og læg på en tallerken.
Kom mel i gryden med 2 spsk. smør og pisk. Kom koncentrat, boullion og vand ved og pisk op til det tykner. Når det er tyknet kommer creme fraiche (fløde kan bruges)ved, oksekød og pølser. Varm det hele op, og smag til med salt og peber og evt. en smule mere paprika. Lad let simre lige så stille under låg og samle smag. Det skal dog ikke koge op i længere tid, da sovsen kan skille.
Ønsker du en anelse mere flydende sovs kan du tilsætte en smule mere boullionvand eller en mere tyk tilsætter du sovsejævner til lyse sovser eller ryster mel med vand og varmer hurtigt op.