Panang karry suppe med kylling
Krydret thai suppe med panang karry og kylling
Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Ret: Hovedret
Køkken: asiatiske
Keyword: panang karry,, thaimad,
Servings: 4 personer
- 500 -600 gram kylling(bryst eller inderfilet)( i strimler)
- 5 tsk. rød currypaste
- 2 spsk. olie, kokosolie eller smør
- 1 dåse kokosmælk(400 ml)
- 1 dåse(måske lidt mere) vand(brug den tomme dåse eller karton fra kokosmælken)
- 3 stk. gulerødder( mindre stykker)
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk. peberfrugt(i stave)
- 2 tsk. tørret chili(afhængig af styrke)
- 3 tsk. fiskeolie
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 1/2 citron(saften heraf)
- 3 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. sukker
Kom olie i en wok, støbejernsgryde eller tykbundet gryde.
Kom karrypasta ved og brun det af. Tilæst kokosmælk og vand. Kom låg på og lade det simre et par minutter under låg.
Tilsæt grøntsager og lad det simre et par minutter.
Kom kyllingestykker ved og lad. det simre yderligere i 7-8 minutter til kyllingen er mør, men endelig ikke tør.
Smag til med fiskesovs, citronsaft, ingefær, tørret chili, sukker, salt og peber.
Smag gerne retten til og se om du synes den mangler lidt chili, syrlighed eller sødme.
Kom ris i en dyb skål og top med suppen. Kom evt. lidt thaibasilikum eller koriander på toppen.