Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 1 time time 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Ret: pavlova
Køkken: Danske, russisk
Keyword: marengskage, pavlova
- 3 stk æggehvider
- 2,5 dl sukker
- 1 tsk eddike(hvis du har)
- 2 tsk. vanillesukker
Tænd ovnen på 100 grader ved almindelig ovn( og 80 grader ved varmeluft)Pisk æggehvider helt stive. Tilsæt sukker, vanillesukker og evt. eddike. Pisk sammen. Kom marengsmassen i en cirkel på bagepapir- ca. 30 cm i diameter. Form med en dejskraber, sådan at du laver en lidt højere kant og lidt lavere midte. Sæt i ovnen i ca. 1 time og 10 min. Pavlovaen skal være let hård uden på og let blød indeni. Hvis den endnu ikke har taget farve, efter de 70 min. kan du give den længere tid. Der skal noget til før den ikke bliver vellykket. Den må blot ikke blive brun! Tag ud af ovnen og kom bagepapiret ovenpå en bagerist. Lad afkøle.
Pisk flødeskum og kom på den afkølede pavlova. Pynt med hindbær, vindruer, granatæblekerner og lidt mælkechokolade.