pavlova med fyld af granatæbler og chokolade

Pavlova med vanille og fyld af bla. granatæblekerner. Det er skisme læks. Tro mig. Altså med en kageglad mand og fire unger, så vil jeg sige, at kage røg 1-2-3 hurtigt ned. En pavlova er jo egentlig bare en stor marengs, blot tilsat vanillesukker og bagefter toppet med flødeskum  og frugt og chokolade. Det er virkeligt ikke tidskrævende og resultatet er bare godt.

Sådan laver du:

pavlova med vanille

pavlova med vanille

Den her pavlova med vanillesukker er toppet med frosne hindbær, vindruer, granatæblekerner og mælkechokolade.

 

pavlova med vanille

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 3 stk æggehvider
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk eddike(hvis du har)
  • 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100 grader ved almindelig ovn( og 80 grader ved varmeluft)

    Pisk æggehvider helt stive. Tilsæt sukker, vanillesukker og evt. eddike. Pisk sammen. 

  2. Kom marengsmassen i en cirkel på bagepapir- ca. 30 cm i diameter. Form med en dejskraber, sådan at du laver en lidt højere kant og lidt lavere midte. 

    Sæt i ovnen i ca. 1 time og 10 min. Pavlovaen skal være let hård uden på og let blød indeni. Hvis den endnu ikke har taget farve, efter de 70 min. kan du give den længere  tid. Der skal noget til før den ikke bliver vellykket. Den må blot ikke blive brun! 

  3. Tag ud af ovnen og kom bagepapiret ovenpå en bagerist. Lad afkøle. 

  4. Pisk flødeskum og kom på den afkølede pavlova. Pynt med hindbær, vindruer, granatæblekerner og lidt mælkechokolade. 

Pavlova med vanille toppet med lækre frugter er altid en hitter- vinter og vår.

Vild med frugter i desserten? Det er jeg ihvertfald. Det sunde med det søde. Den her dessert er spækket med sunde frugter toppet med den her råcreme. Det er simpelthen læks! : https://benedictesmad.dk/raacreme-til-frugtsalat/

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.