1,5stk.boullionterning(gerne grøntsags eller urte)
1tsk.tørret timian eller et lille bundt friske timiankviste
200grampikantost
salt og peber
evt. lidt tørret chili
Sådan gør du
Skræl kartofler og skær i grove tern.
Skyl porrer og skær i skiver
varm lidt olie i en pande og tilsæt grøntsager. Vend rundt et par minutter på mellemvarme.
Kom vand, boullion og timian ved og lad simre under låg i ca. 15 min. til kartoflerne er møre. Pil eventuelle kviste fra. Blend sammen med vand og kom flødeosten ved. Blend igen. Og tilsæt en anelse kogende vand, hvis den ønskes mere lind.
Smag til med salt og peber og evt. lidt tørret chili hvis du ønsker en mere krydret suppe.
Servér den brand varme suppe som den er eller med en klat creme fraiche på toppen og eventuelt et drys med bacontern, purløg eller både/og.