Go Back
+ servings

porre kartoffelsuppe med flødeost

Cremet og nem opskrift på en kartoffel porre suppe med flødeost
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: Hovedret, supper
Køkken: Danske
Keyword: cremet kartoffelsuppe, flødeost, pikantost, porre
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler(i grove stykker)
  • 2 stk. porrer(i grove stykker)
  • 1,3 liter vand(evt lidt mere)
  • 1,5 stk. boullionterning(gerne grøntsags eller urte)
  • 1 tsk. tørret timian eller et lille bundt friske timiankviste
  • 200 gram pikantost
  • salt og peber
  • evt. lidt tørret chili

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og skær i grove tern.
  • Skyl porrer og skær i skiver
  • varm lidt olie i en pande og tilsæt grøntsager. Vend rundt et par minutter på mellemvarme.
  • Kom vand, boullion og timian ved og lad simre under låg i ca. 15 min. til kartoflerne er møre. Pil eventuelle kviste fra. Blend sammen med vand og kom flødeosten ved. Blend igen. Og tilsæt en anelse kogende vand, hvis den ønskes mere lind.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt tørret chili hvis du ønsker en mere krydret suppe.
  • Servér den brand varme suppe som den er eller med en klat creme fraiche på toppen og eventuelt et drys med bacontern, purløg eller både/og.
Tried this recipe?Let us know how it was!