Porre kartoffelsuppe med flødeost

Alt det andet, Supper

Porre kartoffelsuppe med flødeost – cremet og lækker suppe med kartofler og porrer.

En suppe som den her er ofte på menuen i vinterhalvåret – ja og en del af foråret med. Det er næsten svært for mig at vente med at sende den første skålfuld brandvarme suppe på bordet. Og ved første halv blæsende efterårsdag er jeg i gang. Det bringer lykke på bordet, kan varieres med diverse toppings og tilbehør, er økonomisk mad og en helt dejlig måde at få grøntsager i sig selv og børnene.

At den samtidig er ret nem at lave er jo bare et plus på de dage, hvor tiden ikke er til længerevarende madlavning. Pikantost tilføjer en ekstra god smag og gør at man kan tilberede en suppe uden fløde. Sådan. Vi er klar. Sådan laver du en

Grøntsagssuppe med flødeost

Porre kartoffelsuppe med flødeost

porre kartoffelsuppe med flødeost

Cremet og nem opskrift på en kartoffel porre suppe med flødeost
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler(i grove stykker)
  • 2 stk. porrer(i grove stykker)
  • 1,3 liter vand(evt lidt mere)
  • 1,5 stk. boullionterning(gerne grøntsags eller urte)
  • 1 tsk. tørret timian eller et lille bundt friske timiankviste
  • 200 gram pikantost
  • salt og peber
  • evt. lidt tørret chili

Fremgangsmåde

  • Skræl kartofler og skær i grove tern.
  • Skyl porrer og skær i skiver
  • varm lidt olie i en pande og tilsæt grøntsager. Vend rundt et par minutter på mellemvarme.
  • Kom vand, boullion og timian ved og lad simre under låg i ca. 15 min. til kartoflerne er møre. Pil eventuelle kviste fra. Blend sammen med vand og kom flødeosten ved. Blend igen. Og tilsæt en anelse kogende vand, hvis den ønskes mere lind.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt tørret chili hvis du ønsker en mere krydret suppe.
  • Servér den brand varme suppe som den er eller med en klat creme fraiche på toppen og eventuelt et drys med bacontern, purløg eller både/og.

Porre kartoffel suppe uden fløde

Suppen jævnes med en god pikant flødeost i stedet for fløde. Det er ingen synd at bruge en smule fløde, men flødeost kan sagtens gøre det i sig selv og giver en skøn og cremet suppe. Jeg tilsætter en flødeost med løgsmag, som en pikantflødeost. Det tilsætter smag og en cremethed. Nemt og lækkert.

Flere opskrifter på supper

Supper kan altså noget! At få serveret en cremet, vitaminrig supper spækket med gode sager. Aller bedst er det på køligere og blæsende dage. Jeg er vild med det og det er resten af familien også. Inspiration til flere supper? Se mere her…

Kartoffel jordskokkesuppeSkøn hokkaido suppe med kokosmælk og linserCremet kartoffelsuppe med gulerødder

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest