1stk.citron(saften heraf) eller saften af en appelsin
1bægeræggehvide(svarende til halvanden)
Sådan gør du
Kog vand og sukker op så sukkeret er opløst. Afkøl straks i en fryser eller køleskab.
skær melonkød i grove bidder. Blend kødet. Er der kerner i melonen bør det sies fra, men langt de fleste vandmleoner er i dag uden og så bruges pureen blot som den er.
Kom melonkød, sukkervand, citrussaft og glykosesirup i en blender eller foodprocessor(eller brug stavblender). Blend sammen. Kom i fryseren i en beholder og rør hver halve time, mens den fryser til. Alternativt kan isen laves i en ismaskine.
Når melonisen er ved at fryse og blevet ganske grynet i konsistensen tilsættes æggehvidebæger. Frys helt færdig.
Den færdige is kan nu serveres, når som helst. Blot du sørger for at den er dækket helt til, så der ikke dannes krystaller eller vi undgår at den "tager smag fra mad i fryseren."
Noter
Melon sorbet - nem og læskende opskrift på en skøn is med vandmelon. TipDu kan skifte vandmelonen ud med en galia og honningmelon, alt det kræver er at de er saftige og solmodne, hvilket de typisk er i sommerhalvåret.