Melonsorbet
Se lige her hvordan du laver en skøn melonsorbet med eller uden ismaskine. Det er min bedste opskrift på sorbet is med vandmelon, som er lækskende lækker i sommersolen. Eller ja, hele året rundt, hvis du kan finde vandmeloner i butikkerne.
En frisk melonsorbet er jo så meget smagen af sommer og er for mig den ultimative sommer is. Sådan en der rigtig køler og ikke ligger tungt i maven.
Vandmelonis opskrift der er beregnet til seks personer, som en del af en dessert. Velbekomme!
Melonsorbet
Vandmelon is opskrift
Ingredienser
- 200 ml vand
- 180 gram sukker
- ca. 430 gram vandmelonkød
- 40 gram glukosesirup
- 1 stk. citron(saften heraf) eller saften af en appelsin
- 1 bæger æggehvide(svarende til halvanden)
Fremgangsmåde
- Kog vand og sukker op så sukkeret er opløst. Afkøl straks i en fryser eller køleskab.
- skær melonkød i grove bidder. Blend kødet. Er der kerner i melonen bør det sies fra, men langt de fleste vandmleoner er i dag uden og så bruges pureen blot som den er.
- Kom melonkød, sukkervand, citrussaft og glykosesirup i en blender eller foodprocessor(eller brug stavblender). Blend sammen. Kom i fryseren i en beholder og rør hver halve time, mens den fryser til. Alternativt kan isen laves i en ismaskine.
- Når melonisen er ved at fryse og blevet ganske grynet i konsistensen tilsættes æggehvidebæger. Frys helt færdig.
- Den færdige is kan nu serveres, når som helst. Blot du sørger for at den er dækket helt til, så der ikke dannes krystaller eller vi undgår at den "tager smag fra mad i fryseren."
Noter
Vandmelon ispind
Du kan sagtens lave den her opskrift som en vandmelon ispind. Jeg har sådan nogle klassiske plastics holdere, man stikker en pind ind i. De er lige så velegnet, blot skal du så husk kun at fylde isholderen 2/3 del op, så der er plads til at en smule æggehvide kan røres i, når isen er ved at fryse til.
Vandmelonis uden ismaskine
En melonis, og det gælder egenlig de fleste slags is, som tilberedes uden ismaskine, bør røres i hver halve time. I opskrifter tilsætter vi glykosesirup, som modvirker iskrystallisering, men da man stadig ikke helt kan undgå det, bør der som sagt røres heri. Når først isen er frosset helt til, behøver man ikke mere.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter på is
Jeg har et sted læst, at danskerne er et af de mest flittigt isspisende folkefærd! Blot overgået af finnerne og svenskerne. Og det undrer mig lidt, eftersom netop de lande, samt DK jo ikke hører til de varmeste lande! Men det gør åbenbart intet. Er man isglad, ja så gør spiser man is. Hele året rundt.
Rabarbersorbet, Kiwi is – frisk og læskende sorbet is, Mango sorbet is
0 kommentarer