Dejligt du kigger forbi…

Om mig:

Blogger om dejlig og nem mad og livet med min dejlige store familie. Udover at stå bag bloggen udvikler jeg opskrifter på måltidskassen(den børnevenlige) for coop.dk https://mad.coop.dk/maaltidskassen/den-boernevenlige

 

Travl hverdag?

Måske børn?

Nok at se til?

Sådan er det herhjemme og sådan er det hos mange andre. Jeg ville ikke undvære noget af det. Jeg elsker hverdagen. Det er jo den der er flest af!  Og så er der lige det med min mission. For jeg har en sådan!

En mission om at:

“Tage børnene med i køkkenet.” Det behøver ikke tage alverden af ekstra tid. Sammen med en af mine fire børn bliver der hyppigt lavet mad herhjemme. Du kan finde masser af inspiration i hovedemenuen “børn i køkkenet”. 

Hvorfor så det?  Joooo altså:

  • Børnene lærer om rigtig mad,
  • Du giver dit barn et ansvar for familien måltider og viser, at du har tillid til ham/hende
  • Giver barnet glæden ved at hjælpe til med familiens måltider?
  • Og så lige den her, som er det jeg nyder allermest ved at lave mad med mit barn
  • I er sammen om noget. I laver noget sammen. Måske taler I sammen, måske ikke! MEN I er sammen. I love it!

Holder intentionerne med maddage og børn i køkkenet ikke altid stik med virkeligheden?

Bliver det ikke altid til noget er det om at sætte forventningerne ned. Helt ned. Og ender du med at lave 3/4 af maden og lillesmølf eller dit store barn  endte med blot at skære peberfrugterne ud gør det intet. I er i gang. Sammen.

Jeg har fire stk. unger! Yngstemand er 2 år. Ældstepigen er lige blevet 14. Jeg kender godt til sarte smagsløg, ulvetime, timing mht. fritidsaktiviteter, aftenmøder, Skole/forældremøder og så videre…. jo, det kræver lidt at skabe rammerne for at alle får noget nemt og godt indenbords. Og gerne sammen, ikke? Det er jo det der er det primære? At vi som familie finder tid til at samles om et fælles og godt måltid.

Anyway på bloggen ligger efterhånden mange opskrifter på nem hverdagsmad og meget mere. Jeg håber at komme dig til undsætning med nogle ret nemme og “lige til at gå til”- opskrifter, som er tilpasset en travl hverdag som ikke alle kræver et fyldt køleskab. For ærlig talt, så kan aftensmaden godt komme lidt bag på en nogle gange, ikke?

nem hverdagsmad

www.benedictesmad.dk

Nem hverdagsmad,

 (for få timer i døgnet og et drillende blodsukker!)

I September 2015 fik vi jo så en herlig lille efternøler her i familien Thrane. Axel hedder han og er en stor og lækker bullerbasse på 2 år og 5 måneder nu. Han er familiens kæledægge og hans søskende, Elisabeth, Willum og Christian (og hans mor og far!) elsker ham. Han er vant til at blive tonset rundt med og bliver  bestemt ikke behandlet som en glasdukke. Fedt at være Axel, med 5 personer omkring sig, som så gerne vil ham.

Hvor om alting er kom han jo til verden nogle år efter de tre andre hhv. 11, 9 og 7 år efter. Hmmm, det måtte jo betyde, at jeg også var blevet hhv. 11, 9 og 7 år ældre! Say what! Hvad sker der for tiden!

Og hvad betød det? Ja, jeg synes ihvertfald, at det betød, at de der ekstra kilo der kommer på under graviditeten ikke lige ville af igen. Simpelthen ikke af mig!

Sommeren 2016 besluttede jeg mig for, at lade mig inspirere af lchf. Jeg spiser helt normalt mad, men  begrænser indtaget af kulhydrater. Jeg fylder mig med alskens gode grøntsager, kød, fisk, oste, æg og ja fløde. Drikker nu fløde frem for minimælk i kaffen! Det mætter og smager herligt.  Jeg er mæt på en helt anden måde nu, har ikke det drillende blodsukker, som altid har pilet op og ned, som jeg altid har haft. Jeg er mæt og tilfreds – og det allerbedste. Jeg er tilbage i samme figur, som før nummer fire og har det bare godt i min egen krop.

Jeg spiser ikke striks lchf, så det er nemt.  Men serverer jeg ris for familien, tager jeg ekstra grøntsager eller kører et blomkål igennem foodprocessoren, til blomkålsris. I stedet for at spise mig mæt i hvedebrød spiser jeg en begrænset mængde  eller en skive af det her overlækre kernebrød (se link)eller bruger ganske simpelt peberfrugt, som “brød”. Der er så mange skønne alternativer. Jeg har lavet en masse lyn hurtige Lchf inspireret opskrifter, som du finder under hovedmenuen. Salater laver jeg også mange af(se under salater under opskrifter).

Min baggrund og hvorfor jeg ELSKER at have mine børn(eller andres) med i køkkenet:

Jeg har en pædagogisk baggrund og er i 2001 uddannet som pædagog og har arbejdet som sådan i flere år. De sidste år som leder af en daginstitution. I 2015 færdiggjorde jeg en diplomuddannelse i ledelse.

Jeg har i mit pædagogiske arbejde lavet meget mad med børn. Jeg har oplevet, hvordan mange børn ikke er vant til at røre ved en dej og først skal lære det! Men har også set deres glæde og stolthed ved at kokkerere til resten af gruppen. Derfor. Tag dit barn i hånden og oplev jeres fælles glæde ved at lave mad sammen. Jeg hjælper dig gerne på vej.

Kom med indenfor – jeg håber, du vil lade dig inspirere  og finder masser af lækre opskrifter til en travl hverdag, som du har lyst til at lave☕️

Madglad hilsen, Benedicte  😊

PS. kontakt mig for eventuelle spørgsmål eller andet på Benedictethrane@gmail.com