Verdens bedste rabarbertærte

Kager, Uncategorized

 

Jeg er så ellevild med rabarber. De røde og syrlige stængler hiver jeg massevis op af jorden i sommerhalvåret herhjemme i min have. Og jeg er vild med det. Rabarber er noget af det bedste, da de klæder både det søde og det salte køkken.

Den her tærte med rabarber er absolut den rabarbertærte jeg bager oftes herhjemme. Den er uden eksotiske ingredienser og kræver ikke mere end ca. 45 minutter af din tid, hvoraf de 30 af minutterne er bagetid i ovnen! Så jo, jeg er kæk og kalder den verdens bedste rabarbertærte, det både i arbejdstid og resultat!

 

Verdens bedste rabarbertærte

Lignende opskrifter: Rabarber trifli med makronerRabarber ispinde rabarbermuffins med frosting

Den bedste rabarbertærte

Nem kage med rabarber, som er klar på i alt 45 min. Enkel, nem og lækker! Skøn bund med saftigt fyld af rabarber.
Print opskrift Pin opskrift
45 min
Antal: 8

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk. god vanillesukker
  • 140 gram hvedemel
  • 125 gram smeltet smør

fyld

  • 5-6 stængler rabarber
  • ca. 2 spsk. perlesukker eller alm. sukker

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg med sukker til en luftig masse,
  • Kom mel, vanillesukker og smeltet smør ned i æggemassen og pisk sammen.
  • Smør et tærtefad (på ca. 30 cm i diameter) med blødt smør og kom dejen i fadet.
  • Skyl rabarber og skær i mindre stykker. Fordel over dejen. Drys evt . med et par spiseskefulde perlesukker, eller almindelig sukker.
  • Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til bunden er let fast.
  • Servér med enten en klat kold creme fraiche eller flødeskum.

Verdens bedste rabarbertærte

skal slet ikke indeholde alverdens dikkedarer, hvis du spørger mig. Næ nej, den helt enkle udgave, som den her får rabarberne til at træde frem og smage igennem. Jovist er sager som mandler og marcipan ualmindeligt lækkert sammen med rabarber. Det er altså også bare så ualmindelig rart med en helt enkel kage som den her.

Om at dyrke rabarber

Det bedste ved at dyrke sine egne rabarber er at de kræver absolut ingen arbejdsindsats. De kommer flere gange henover sommeren, så mængderne er mange, på trods af et lille stykke grund til formålet. De kan kan fryses ned , så du kan lave friskbagte rabarberkage hele vinteren. Se det holder da. En lille smag af sommeren, når man har ramt februar og for længst har glemt alt om, hvad sol, shorts og klip klapper er!

Vil du holde jorden fri for ukrudt omkring rabarberne kan du lægge de afskårne rabarberblade på jorden. Det holder ukrudt væk. Blot skal du sikre dig, at rabarberne er fri for bladene og kan få den sol de trods alt har brug for.

Hiv rabarberstænglerne forsigtigt op af jorden og skær dem ikke over. Så kommer der nye rabarber igen og igen….

Mit eget rabarberjordstykke er ca. 4 m2 stort og det forsyner mig med massevis af rabarber, lige tilpas til hvad vi kan nå at spise løs af!

 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest