Pasta med feta og tomat – den nemmeste vegetariske pastaret, som er klar på en halv time. Dejlig mad til travle dage…

Hvis du har været bare lidt på de sociale medier for nylig, vil du måske have lagt mærke til en særlig trend der hitter? Jeps, så er det den her ultra nemme pastaret i en cremet fetasauce. At den samtidig tager et minimum af tid at lave og efterlader en herlig pastaret er da bare win- win.

Jeg er i hvertfald overbevist og er nu gået i gang med at finde på flere alternativer til den her ret. Du kan iøvrigt også skifte pastaen ud med frisk pasta eller bruge fuldkornspasta i stedet. Et drys med frisk eller tørret chili på den friskkogte pasta er  også dejligt.

 

Pasta med feta og tomat

Pasta med feta og tomat

Pasta med feta og cherrytomater

Nem og lækker vegetarisk pastaret med ovnbagt feta og tomater. Dejlig nem og cremet pastaret
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 150 gram fetablok
  • 400 gram cherrytomater
  • 6 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og peber
  • 400 gram tørret pasta(ex. skruer eller penne)
  • 1 god håndfuld basilikumblade

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader(varmeluft) eller 200 grader alm.
  • I et ildfast fad på ca. 40 x 40 cm placeres fetablok i midten. Fordel cherrytomater omkring og læg fed af hvidløg også. Hvidløg skal ikke pilles. Fordel olie, salt, peber og oregano og vend forsigtigt omkring.
  • Sæt i ovnen i ca. 25 min. Kog imens pastaen al dente.
  • Tag fadet ud. Pil hviløgsfeddene og kom tilbage i fadet. Med en gaffel eller en kartoffelmoser moses feta og tomater.
  • Vend de nykogte pastaer med indholdet i fadet. Fordel basilikumblade og krydr med salt og peber og vend forsigtigt. Servér straks.

Pasta med feta og tomater

Du vil måske være interesseret i:

Der er da ikke meget der er bedre end en pastaret. Friskkogt pasta i en cremet sauce med smæk på smagen. Tror i grunden aldrig, at jeg har stødt på nogle mennesker der ikke kan lide pasta.

Kunne de her pastaopskrifter friste?

Cremet pastaret med kyllingPasta med champignonPastasalat med kylling og squash

Tak fordi du læser med. Det gør mig super glad. Du er velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det gøres her på siden. 

Take care,

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

3 Kommentarer

  1. Line

    Man kan med fordel tilføje et glas drænede kalamataoliven til retten, samt krydre efter behag med røget paprika og knust chili for at gøre det lidt spicy. 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det lyder bare dejligt – tip er hermed videregivet. Mums👍🏻 😊

      Svar
  2. Naia

    5 stars
    Den holder altså

    Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest