Jordbær tærte med vanillecreme. Den absolut aller skønneste sommerkage, som er smagen af sommer i DK, når det ikke bliver meget bedre. Kan dog stadigvæk nydes i regnvejr 🙂
En jordbær tærte med vanillecreme er sådan en klassiker, der helst ikke på pilles for meget med. Desværre tror jeg, at mange forventer at den er meget omstændig at lave og tager en hulens masse tid. Det gør den ikke. Det er slet ikke så tidskrævende endda og resultatet er virkelig lækkert.
Jeg laver en mørdej, smider i et tærtefad eller bageform og kommer i ovnen et kvarters tid. Imens rører du en vanillecreme sammen, jeg bruger denne Kagecreme med maizena – kagecreme med vanille.
Den varme mørdej, smøres med smeltet chokolade og får lov til at stivne lidt inden vanillecremen kommer på. Pynt med jordbær og send den skønneste jordbærtærte på bordet. Herhjemme er vi ret begejstrede…
Skønne smukke, mundvandsfremkaldende jordbærtærter står altid der bag bagernes glasparti og ser så lækre ud. “Køb mig- køb mig!” Men nej, jeg undlader og går stedet hjem og laver min egen. For lige så lækre bliver de, når de laves hjemme i dit køkken.
En klassisk jordbærtærte består af en sprød bund af mørdej, en lag chokolade ovenpå, vanillecreme og til sidst… jordbær.
Sådan laver du en klassisk jordbærtærte med creme
Jordbær tærte med vanillecreme
jordbærtærte med creme
Ingredienser
Mørdej
- 300 gram hvedemel(mørdej)
- 200 gram smør i tern(mørdej)
- 100 gram sukker(mørdej)
- 1 stk. æg(mørdej)
vanillecreme
- 2 stk. æg(vanillecreme)
- 2 spsk. sukker(vanillecreme)
- 1 spsk. maizena mel(vanillecreme)
- 2,5 dl. mælk(vanillecreme)
- 1 tsk. vanillesukker(vanillecreme)
- 1 dl. fløde(pisket til skum som vendes med den afkølede vanillecreme)
chokolade
- ca. 150 gram mørk chokolade(eller mælkechokolade)
jordbær
- 1 bakke jordbær
Fremgangsmåde
- Mørdej.Rør mel, sukker og smør sammen, enten i en røreskål eller en foodprocessor.
- Saml dejen med et æg. Kom i en tærtefad eller en springform med bagepapir, det fungerer godt. Sæt i ovnen på 200 grader og bag i ca. 15 min til massen er blevet en smule gylden.
vanillecreme
- Pisk sukker og æg i en gryde. Kom maizenam mel og mælk ved og sæt i kog, mens du konstant koger. Kom vanillesukker ved. Pisk til cremen er stivnet og kom i skål. Kom husholdningsfilm tæt omkring og sæt på køl. Pisk 1 dl fløde til skum og vend flødeskum med den afkølede cremen.
Chokoladeglasur
- Smelt chokoladen eller kom chokoladen direkte på den varme mørdejsbund. Så smelter den der. Lad chokoladen og mørdejsbunden afkøle i køleskabet.
cremen og jordbær toppingen
- Smør vanillecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær, enten hele eller skåret i skiver, som på billedet.
- Så det kagetid!
Et luksus år
For blot 5 måneder siden gik jeg og plukkede skønne røde jordbær på en kæmpe mark! Og hvordan kan det lade sig gøre?
Jooo, på den anden side af jordkloden. Faktisk lige så langt som du kan komme… til New Zealand! Og jeg som gik og troede at de ypperste jordbær kun fandtes herhjemme? Nope, de har præcis lige så lækre jordbær som os. Måske fordi deres klima er noget hen af den danske med med varme somre og halv kolde vintre?
Anyway, fedt for en jordbærelsker som jeg hele to gange på et år at kunne gå på jordbærjagt. Tage til New Zealand to gange om året for jordbærjagtens skyld? Det tror jeg bliver lige til den omstændige side. For fremtiden må jeg nøjes med én gang. Det går nok endda.
Det er da den ultimative smag af sommer. En jordbærtærte med skønne røde solmodne bær.
Kagen kan også toppes til allersidst med en tyndt lag gelé- det gør du ved at smelte ca. 1 dl. ribsgelé og komme den flydende gelé over kagen. Når kagen har stået køligt stivner massen let.
Så er det sommer!
0 kommentarer