Den lækreste varme æblekage med makronfyld

Opskrifter på kager

Bagt æblekage med makroner og mandler

Kan mad sætte følelser i gang? Ja, det kan det helt bestemt. Mad og følelser  knyttet til oplevelser står skarpt. Synes du ikke?

Denne her æblekage smager simpelthen så godt. Også selvom den for mig blev lavet og nydt i en hel særlig periode af mit liv. (se eventuelt mere nederst)

Bagt æblekage med makroner og mandler

(Portion svarer til 4-6 voksne)

6 mellemstore æbler

100 gram makroner

50 gram mandelflager

100 gram smør

100 gram sukker

5 spsk mel

1 dl mælk

1 spsk. vanillesukker

Sådan laver du bagt æblekage med makroner og mandler:

  • Skær æblerne i mellemtynde både og læg i et fad, som du har smurt med smør/eller olie.
  • Knus makronerne over(bare i grove stykker)
  • Nu hælder du mandlerne over.
  • Rør smeltet smør, mel, sukker og mælk  sammen i en gryde. Det skal blot ganske hurtigt have et opkog.
  • Hæld over æble/makronerne. Drys vanillesukker over.
  • Sæt i en 200 grad varm ovn. Bag i ca. 30-40 minutter til toppingen er sprød og lysebrun(sæt evt. på grill til sidst, men så skal du holde øje, for det kan gå stærkt.)
  • Server med en god vanilleis, creme fraiche eller flødeskum.(se den færdigbagte og den ubagte nedenunder)

bagt æblekage med makroner og mandler

Jeg lavede den her æblekage en varm efterårsdag i 2017. Hele vores have var gravet op, da vi var og stadig er i gang med en stort haveprojekt.

Sommeren 2017 var ikke god rent vejrmæssigt. Regnfuld og kølig. Men september blev faktisk ret så smuk. Solen skinnede igennem og havde faktisk magt. Farverne stod skarpt i det lyse sensommerlys. Det lys som er så evig smukt, men også fylder én med snerten af melankoli fordi man ved at lyset varsler vinterens snarlige kommen.

Elisabeth på 13 år og jeg sad i bilen på vej til sport og talte om det fine vejr. Uden tøven kom hun med en sætning der bare ramte mig og fyldte mig med varme

“Jeg ved godt hvorfor vejret her i september er så dejligt. Det er fordi at gud blev så glad for at der kom så dejlig et menneske op til ham at han sendte dejligt vejr.”

Måske. Måske ikke. Faktum er at min mor forlod denne verden den 5. september 2017, sent om aftnen. Og efterlader et savn så stort. Og et enormt tomrum hos mig og hendes nærmeste. Et savn fyldt med så mange følelser og efterlader mig med en ensomhed større end noget anden. For sådan er sorgen. Ensom som bare pokker.

Og det er vigtigt at fortælle denne lille historie om september måned hos os. For æblekagen blev serveret en varm efterårsdag ude i vores opgravede have. Men den smagte godt, lige der, hvor min dejlige mand, hans storebror og min morbror sad og nød en kagepause under havearbejdet. Og på trods af alt smagte den vidunderligt. Lige der. En septemberdag i 2017.

🌷Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest