Barbecuemarineret kyllingelår. Det er børnenes maddag og valget faldt på kyllingelår, som er overhældt med en marinade af ketchup, brun farin, eddike, salt og peber. Så nemt. Tilbehør til er rigeligt med gnaskegrønt, pomfritter af knoldselleri og grovboller. Ikke andet. Marinaden er med til at karamelisere kyllingen, så den ikke bliver tør. Hvis du synes, at det er lige lovligt børnevenligt med kyllingelår kan du jo altid bruge andre stykker fra kyllingen, som du marinerer i stedet for. For eksempel et helt stykke kyllingebryst smager rigtig godt med marinaden over.
8 – årige Christian lavede marinaden, som han hældte over kyllingelårene, og skar grøntsagerne ud. Det var en overkommelig opgave, men gav alligevel ham oplevelsen af, at stå for maden til hele familien, hvilket er det vigtigste.
Barbecuemarineret kyllingelår :
Ingredienser:(til 6 kyllingelår)
4 spsk. Ketchup
2 spsk. Brun farin
1 tsk. Hvidvinseddike
Lidt salt/peber.
Således gør du:
- Rør ingredienserne sammen og hæld over kyllingelårene inden du sætter dem i ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader. Hvis du er i god tid kan du med fordel overhælde kyllingen med saucen et par timer før og stille den i køleskabet. Det gør det bare bedre.
Er det mad til de ekstra travle dage kan du med fordel sende andre madvarer ind i ovnen samtidig. Hvad med babykartofler overhældt med olie, salt og peber, peberfrugter skåret i store stykker overhældt med olie, salt, peber eller 200 gram frossent spinat drænet for vand og overhældt med 2 æg rørt sammen med 2 dl fløde. Det bliver til en hurtig “spinatæggekage”. Det er et sundt og lækkert tilbehør. Prøv dig frem ud fra yndlingsingredienser.
Tip:
Denne her barbecuemarinade er også rigtig god, hvis du skal grille alverdens stykker kød eller grøntsager for den sags skyld på en rigtig grill. Marinaden bliver på kødet og løber ikke så nemt ned på kullet. Det er også bare godt og så er det lavet i et snuptag.
0 kommentarer