Amaranth er et lille frø, som kan bruges i for eksempel det her bagværk:
Lækkert madbrød og/eller boller blev det til ud af denne portion dej, som indeholder både amaranth og sesamfrø.
Hvis du ikke lige har stødt på amaranth frø før er det bestemt et forsøg værd, for de smager godt og kan for eksempel bruges istedet for quinoa eller ris som tilbehør.
Jeg kan godt lide, når man kan lave en ok stor portion dej og dele den i to og lave vidt forskellige bagværk ud af sammen dej. Jeg delte dejen og lavede 10 boller og puttede den anden halvdel ned i en kageform med bagepapir ca( 20 x 25 cm) og hældte generøst med olie, flagesalt og oregano over. Det blev så til det her madbrød.
Madbrød og boller med sesamfrø og amaranth
25 gram gær
4 dl kærnemælk
3 dl lunken vand
2 dl sesamfrø
6 spsk amaranth
2 tsk salt
2 spsk olie
1000 gram hvedemel
- Opløs gæren i væsken. Rør rundt.
- Tilsæt nu sesamfrø, amaranth, olie, salt og nu melet. Tilsæt det løbende. Hvis du har en køkkenmaskine/røremaskine kan du bruge den. Ellers kan du bruge dejkrogene på en elpisker. Du kan selvfølgelig også bruge håndkraft.
- Nu former du enten ca 20 boller- brug et par skeer. Dejen er lidt våd. Eller gør som ovenstående og lav f.eks to madbrød.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Nu former du brødene/bollerne. Lad hæve igen i 30 minutter. Laver du madbrød prikker du masser af huller i brødet, inden det skal til at hæve anden gang. Fyld hullerne og brødet med god olie og drys med flagesalt og tørret oregano, eller timian, rosmarin eller hvad dit yndlingsfavorit måtte være.
- Sæt i ovnen på 200 grader(eller 180 varmeluft, hvis to plader af gangen).Bollerne skal bage i ca 18 minutter. Brødet i 30 minutter.
Hvad er Amaranth? Jeg vidste ikke hvad amaranth var, da jeg puttede det i indkøbskurven, men prøves skulle det da. Så jeg har søgt lidt på nettet og inde på økovejen(se link) økovejen fandt jeg dette om produktet. Der står blandt andet:
- frøene har højt proteinindhold
- rig på mineraler
- ikke indeholder gluten
Jeg synes de giver godt bid til mit brødværk, når jeg bager. Nu er tippet givet videre,
Kh B….
Ps. og held og lykke med bagningen derhjemme!
0 kommentarer