Den her brownies med pecannødder er vanedannende!
Sådan en brownie opskrift der samtidig er nem at røre sammen. Og de er det jo ret lækkert, når trangen til en tæt, klæg og svampet chokoladekage med nødder dukker op.
Pecannødder passer så godt i den her brownies og så er der er jo nogle der har sagt, at nødder er noget så sundt, så derfor kan man jo tillade sig at spise: 1,2, 3 stykker 🙂
Brownies med pecannødder
Ingredienser
- 125 gram smør(smeltet)
- 250 gram sukker
- 100 gram mørk eller mælkechokolade(smeltet)
- 2 stk. æg
- 90 gram hvedemel
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 spsk. kakaopulver
- 60 gram pecannødder
- 50 gram chokolade(mørk, mælk, eller hvid i mindre stykker)
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen til 180 grader.
- Smelt chokolade og lad det afkøle. Smelt smør kort til det er blødt, ikke nødvendigvis helt smeltet, blot blødet)
- Pisk æg med sukker pg vanillesukker.
- Kom mel, kakaopulver, smør og smeltet chokolade ved og pisk sammen til en sammenhængede dej.
- Vend pecannødder og chokoladestykker i dejen.
- Kom i en smurt form- evt. en springform på ca. 25 cm. i diameter.
- Sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 30 min. Den er klar når den er hævet let op. Lad den afkøle inden den nydes.
- Pynt eventuelt med lidt ekstra nødder ved servering.
Brownies med pecannødder
Pecannødder kan købes i de fleste velassorterede butikker. Det er ærkeamerikansk, som jeg husker det, hvorfra den også stammer. I USA kommer de den i cookies, deres is og selvfølgelig deres pecanpie. Nødden er mild i smagen og utrolig rige på de umættede fedtsyrer. På grund af den milde smag er det en meget populær spisenød.
Skulle du mangle pecannødder, kan du godt skifte ud med valnødder og også hasselnødder. Men pecannødder kan altså noget, så prøv den allerhelst gerne med de skønne pecannødder.
Brownies med chokoladestykker og nødder
Brownies er et skønt koncept. For brownies kan spises lige som den er eller som en let dessert med vanilleis og frisk bær. Den kan sagtens laves dagen i forvejen og også fryses ned. Og så er brownies en af de kager de fleste kan lide, for nøøøøj det jo over lækkert med et stykke af en tæt, klæg og solid stykke chokolade brownies, ikke?
Den her brownies med nødder og hakkede chokolade kan fyldes med den slags smeltede chokolade du foretrækker. Om du bruger mørk eller mælkechokolade kan varieres. Er det brownies til dessert, synes jeg med fordel der kan komme smeltet mørk chokolade i. For på den måde, får man en mere koncentreret opskrift på chokolade brownies, hvor et mindre stykke med en kugle is er en god afslutning på en middag.
Bruger du derimod en mindre mørk chokolade, for eksempel en mælkechokolade, bliver den mere mild i smagen. Det samme gør sig gældende for den hakkede chokolade du kommer i.
God fornøjelse med bagningen,
Kh, Benedicte
Smovset kage med nødder. Dejlig.