Cocotter med grøntsager og æg er bare én slags fyld, men cocotter kan jo fyldes med alle mulige grøntsager, oste, kød eller fiskestykker. De kan varieres i det uendelige… Her får du den mest enkle slags, som ikke kræver et fyldt køleskab, men blot få ingredienser…

cocotter med grøntsager og æg

cocotter med grøntsager og æg

Cocotter med grøntsager og æg

Den er bare en lækker lille sag den her cocotte med grøntsager og æg. Den er særdeles velegnet til brunchbordet, til den lchf-spisende, som tilbehør til alle former for kød/grøntsager, som aftensmåltid eller hvad med påskefrokostbordet?

Prøv selv, om det er noget for dig?

Ingredienser til cocotter med grøntsager og æg:

Du får 4 cocotter i alt af denne portion.

1 squash

1 peberfrugt

1 dl fløde

4 æg

salt/peber

lidt cheddarost, eller mozarellaost eller hvad du nu har liggende på lager?

Fremgangsmåde:

Skær squashen og peberfrugterne i grove tern og svits dem på mellemvarme i smør eller olie eller en blandning. De skal ikke tage farve, men blot blive møre. Efter en 8-10 minutters tid hælder du fløden ved. Hæld nu blandingen i hver cocotte eller skål. Hæld lidt ost, salt og peber ved og knald til sidst et æg i hver cocotte. Læg låg på og sæt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til den lækreste  duft breder sig – for det gør den…!

Nyd den var eller lun.

Tip:

Jeg brugter de små hjerteformede skåle med låg til fra le creuset. De er ret velegnede. Har du ikke lige sådan en slags stående kan du bruge en skål,(som kan tåle varme) og lægge sølvpapir på som låg.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest