Cordon bleu
Har du også en svaghed for smeltet ost? Hvem har ikke det? Vi har ihvertfald herhjemme. Uden undtagelse. Prop ost, gerne cheddar i alt fra brød til kød og du får den skønneste godbid!
Jeg sendte 11 – årige Willum i køkkenet(han sendte egentlig sig selv, for det er absolut frivilligt) for at lave en af han yndlingsretter. Cordon bleu. Det er nemt. Faktisk ret nemt, så du kan roligt gå igang selv eller lave de bedste cordon bleu med junior(hvis der bor sådan en størrelse hos dig!)
Cordon bleu:
(Forberedelse: 20 min./ Tilberedning: 20 min./I alt 40 min.)
(Portion svarer til ca. 4-6 personer)
Du skal bruge:
Ca. 1 kg. culottesteg/roastbeef
1 pakke skinke(jeg brugte denne her skinke fra Netto (se billede)som jeg tit ender med at købe fordi den bare smager så godt!)
Cheddarost(eller en pose revet tex mex, som jeg brugte)
Panering:
Rasp, æg, mel
- Skær skiver af roastbeef på ca. 1,5 cm.
- Skær en “lomme” i bøffen og fyld med ost.
- Pak nu skinken godt rundt om bøffen
- Pisk et par æg.
- Læg rasp i en dyb tallerken og mel i en anden
- Nu vender du først hver cordon bleu i mel, så æg og så rasp.
- Steg på mellemvarme i “rigeligt med smør”(!) eller i en blanding ad olie/smør ca. 6 minutter på hver side.
Willum stod for at lave de her cordon bleu. Jeg blandede en salat af hakket grønkål(købt vasket og skåret, fordi det er så dejligt nemt) med skåret frugter, dampede lidt kartofler og skar en masse en gnaskegrønt. Salat til drengene på 2, 9 og 11 år. I don´t think so! Men grøntsager skåret ud i stave- det ryger altså lige ned.
Hvad lærte 11 – årige Willum i dag?
- At man som altid skal være opmærksom på det der med køkkenhygiejnen, når man har med råt kød at gøre.
- At man altid vasker hænder inden man går i gang.
- At man får en dejlig glad fornemmelse når man får ansvar og (næsten) helt alene får ansvaret for dagens måltid for alle i familien. (Det vokser man altså lidt af. Det gør man)
Tip
Bor der børn under samme tag som dig og har du/I lyst til seriøst at gå i gang med de der “maddage” kan du finde masser af opskrifter. Kig under “Børnenes maddag her på https://benedictesmad.dk
0 kommentarer