Gratineret pølser og broccoli

Hverdagsmad til store og små

Gratineret pølser og broccoli.

Hvad skal vi egentlig have til middag!? Uret viser hen af eftermiddagstid, sulten trænger sig på og der er faktisk ved at være halvtrætte børn, som spør´efter søde sager, fordi tiden bare går.

Kender du det?

Tro ikke, at jeg er sådan en tjekket én, som altid har styr på hvad vi skal have til middagsmad, eller har lavet madplaner flere uger på forhånd. For det har jeg bare slet ikke. Aftensmaden komme faktisk tit “bag på mig”, selvom jeg måske sku´ have styr på det i en storfamilie som vores med fire børn. Men det er jeg så bare slet ikke 🙂

Så er det altså godt lige at have nogle grundopskrifter i hovedet man lige kan hive frem. Det her er en af dem. Det gode ved den her er, at den kan nydes af alle- også af mig, som begrænser indtaget af kulhydrater, men gerne spiser kød, æg, grøntsager(mest af sidstnævnte).

Den tager ingen tid- og det mener jeg virkelig. Hvis du sørger for at have en pose pølser, en pose dybfrost broccoli og en pose med revet mozarellaost i fryseren – og har æg og fløde på køl, så er du køreklar.

Sådan laver du gratineret pølser og broccoli, som alle faktisk spiser med på herhjemme(det siger ikke så lidt). Det er top nemt og smager rigtig godt.

I know, I know – det er ikke finere fransk madlavning, men det smager godt, er hjemmelavet og serveret med en god salat og gnaskegrønt, er det altså et helt anstændigt måltid.

Gratineret pølser og broccoli:

6 æg

3 dl piskefløde(alternativt madlavningsfløde 9 eller 18%)

ca. 500 gram pølser( i skiver a´2 cm)

1 pose broccolibuketter(dybfrost på ca. 4-500 gram)

1 peberfrugt( i tynde både)

ca. 150 gram revet ost(pizzaost, revet mozarella, revet emmentaler eller hvad du har/foretrækker)

salt/peber

  • Sæt ovnen på 200 grader(180 grader varmeluft)
  • Smør et fad med enten smør eller olie. Kom broccolibuketter, peberfrugten og pølser i fadet.
  • Pisk æg luftige og tilsæt fløde. Pisk.  Kom æggemasse over fadet og drys osten.
  • Sæt i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter til æggemassen er fast, når du trykker på midten(skal ikke være hård, men blot fast, så æggene er stivnet)

 

gratineret pølser og broccoli

Lyst til mere hurtig og børnevenlig mad ? :nem og cremet tomatsuppe

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest