Koldhævede boller med knækkede hvedekerner

Opskrifter på brød

Grovboller med havregryn og knækkede hvedekerner

Grovboller med knækkede hvedekerner.

Grovboller med knækkede hvedekerner. Opskrift på de bedste sprøde og gode grovboller

De er go´e de her grovboller med knækkede hvedekerner og havregryn. Altså hos os og hos mange andre børn er boller altid en hitter- ikke mindst de luftige og hvedemelsagtige nogle af slagsen.

De her boller er gode, fordi barnet samtidig med bollen, får masser af kerner og havregryn, så maven har lidt at arbejde med. De kan nydes med søde sager, som  fx. lemoncurd og chokoladesmørelse. Men fordi de er så grove i det  smager de også godt med en god spegepølse. Prøv jer frem. Lav eksempelvis dejen om aftnen og send dem  i ovnen om morgenen, så er der frisk brød til madpakken eller weekendbordet. De bliver ikke høje og luftige, pga. alle kernerne, men mere sprøde og tætte i det. Så ved du det. Velbekomme!

Ingredienser på grovboller med knækkede hvedekerner

(ca. 20 stk.) :

20 gram gær

3 dl. kogende vand

3 dk. Tykmælk(evt kærnemælk)

4 dl. knækkede hvedekerner(som er kogt. Se på posen, hvor længe)

1 tsk. salt

2 spsk. olie

11 dl. hvedemel

2 dl. havregryn.

Smøg ærmerne op og kom i gang!

  • 20 gram gær opløses med tykmælk og vand.
  • Tilsæt de afkølede, knækkede hvedekerner, salt og olie.
  • Rør nu havregryn i.
  • Tilsæt nu løbende hvedemel.
  • Dejen skal ikke blive hård, så er der ved at være for meget mel i. Dejen skal være lettere fugtig, men giv dem en ordentlig omrøring enten med dejkrogene på elpiskeren eller på køkkenmaskinen, om du har en sådan.
  • Sæt til hævning natten over  i 6-8 timer.
  • Fordel dejklatter på to bageplader. Giv hvert bolle et lille tryk med bagsiden af en ske, som du dypper i vand efter “hvert tryk”(ellers klistrer det fast).
  • Efterhæv en time.
  • Sæt ovnen på 225 graders varmeluft. Bag i ca. 18 minutter til de er sprøde og let gyldne.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest