Hjemmelavet hotdogs

Hjemmelavet hotdogs

Det her en godt forslag til kategorien børnenes maddag, synes jeg.

Hjemmelavet hotdogs er nemt at lave, de fleste børn elsker det(og voksne) og så kan du godt lave det til en helt hæderlig middagsret, hvis du serverer den med godt med gnaskegrønt, som gulerødder, agurker, peberfrugt og så videre. Jeg lavede endvidere den hurtigste hjemmelavede agurkesalat- altså den børnevenlige slags, uden for mange peberkorn og syrlighed. Det smagte dejligt til.

Mine børn er glade for de såkaldte traditionelle børneretter og det her er jo en af dem, kan man vist godt sige. Det var jo en ret, der ikke tog ret lang tid at lave, men alligevel var det rigeligt for 8 -årige Christian.

Det er det der giver den gode oplevelse i køkkenet sammen. Man behøver ikke stå i timer. Hotdogbrødet er en hurtig opskrift, men tager selvfølgelig lidt mere tid end hvis du køber den. Til gengæld synes jeg du får fuld valuta for pengene, når du bager dem selv. De smager bare bedre end de færdigkøbte, bløde og søde “puf- brød”, som vi kalder dem, som ikke mætter og heller ikke smager sådan vildt spændende. Men det er jo en smagssag.

Christian på 8 år er i gang med at ælte dejen til hotdogsbrødene
Hjemmelavet hotdogs

Til hotdogbrødet skal du bruge følgende ingredienser(du får ca 15  stk. ikke så store):

25 gram gær(en halv pakke)

2 spsk olie

1 tsk salt

3 dl lunken vand

400 gram hvedemel

2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at opløse gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker og olie og til sidst hvedemelet.
  • Ælt grundigt. Dejen skulle nu gerne hænge godt sammen. Er den for fugtig kan du tilsætte en smule mel, men kun lidt. Mel kan variere fra mærke til mærke, derfor.
  • Hvis du har tid kan du lade dejen hæve en halv times tid.
  • Form nu de aflange hotdogsbrød og læg på beklædt bageplade. Lad dem efterhæve en 20 minutters tid. Giv dem nu ca 13 minutter på 220 grader til de bliver let gyldne og lyder hule, når du banker dem i bunden.

Hurtig agurkesalat – lavet i et snup-tag!

En agurk skæres i tynde skive på rivejern. I en skål rører du 1,5 dl lagereddike sammen med 3 spsk sukker og 1 tsk salt og lidt peber. Tilsæt 1 dl vand. Hæld de fintrevne agurkeskiver i. Lad trække en halv times tid eller mere. Er du i tidsbekneb kan den sagtens serveres med det samme 😉

Server med det du nu synes giver den bedste hotdog, vi spiser den uden de store dikkedarer, som billeder viser😊

Huritg og nem opskrift på hjemmelavet hotdogs
Hjemmelavet_hotdogs
Nem mad
Hjemmelavet_hotdogs

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.