Saftig og dejlig kage med kokos marengs topping:
Den her kage smager godt, men når den bliver toppet med marengs/kokos, så bliver den bare rigtig god. Og så tager den ikke særlig lang tid at lave og det er jo også et plus ikke?
Til dejen skal du bruge:
130 gram smeltet smør.
100 gram sukker.
4 æggeblommer.
200 gram mel.
200 gram kartoffelmel.
4 tsk. bagepulver.
2,5 dl. mælk.
Topping:
4,5 hvider(svarende til 3 beholdere pasteuriserede hvider. Alternativt bare 4 hvider fra 4 æg!)
110 gram sukker
110 gram kokosmel
3 tsk. vanillepulver.
Så fremdeles:
- Smeltet smør piskes skummende med sukker og æggeblommer.
- Bagepulver blandes med hvedemelet og tilsættes nu dejen sammen med kartoffelmelet, som du kommer i skiftevis med 2,5 dl mælk.
- Pisk dejen kraftigt og hæld i en mindre bradepande. Sættes i en varm ovn på 200 grader i 20 minutter.
- I mellemtiden piskes æggehvider stive. Tilsæt sukker og kokosmel og vanillepulver.
- Tag kagen ud efter de ca 20 minutter og hæld toppingen på. Giv kagen ca 15 minutter nederst i ovnen- hold øje med den. Den må gerne få lidt farve, men ikke for meget. Så bliver fyldet tørt.
Smager bedst som nybagt. Kan dog også fryses ned😄
0 kommentarer