kandiserede æbler

Lav hjemmelavede kandiserede æbler og det er ligesom at være i tivoli, på bakken eller en hvilken som helst forlystelsespark, bare hjemme i eget køkken! Det dufter herligt og smager skønt.

Med fire ingredienser- herunder vand, er det ingen sag at lave de lækreste  æbler. Og lige nu er det æblesæson, så det er bare om at komme i gang.

kandiserede æbler

 

 

kandiserede æbler

 

kandiserede æbler

Ingredienser

  • 1,5 dl vand
  • 2 spsk. glykosesirup
  • 3 dl sukker
  • ca. 10 stk. mindre æbler(gerne fast æbler)

Sådan gør du

  1. Hæld  de tre første ingredienser i en gryde. På lav varme lader du sukker smelte. Skru op for høj varme og lad koge et par minutter. Kom en kølig ske ned i massen og stivner sukkermassen omkring den er den klar. 

Kom en pind i hvert æble og vend i sukker massen. Lad det løbe af. Sæt på en bageplade med bagepapir. Smør gerne lidt smagsneutral olie på. Hvis sukkermassen begynder at blive svær at arbejde med kan du varme massen op hurtigt igen, så er den nem at arbejde med igen.

  1. Jeg bruger bambuspinde, som kan købes i de fleste butikker.  

 

kandiserede æbler

Tip

Jeg synes, at æblerne smager bedst kølige, så jeg sætter dem gerne på køl. De kan holde en dags tid på køl.

De er også super sjove at servere til en børnefødselsdagfest. Ungerne synes det er super sjovt at spise en æble-slikke-pind. Du kan vælge at drysse kokosmel over de nyovertrukne æbler.

Mere inspiration til, hvad du kan servere til børnefesten? Det her fødselsdagstog lavet ud af peberfrugter er  så nem at lave- og børnene synes det er en fest at spise de sunde lækkerier i denne.https://benedictesmad.dk/groentsagstog-til-boernefesten/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.