Boller er altid en hitter herhjemme og de ryger altid hurtigt. Tror du lige 11- årige drenge kan spise igennem. Åh, det tror jeg på! Fantastisk at tænke på, hvor meget de drengekroppe må knage og lirke i alle led i kroppen med den hastighed de vokser. Det kræver mad og helst masser af det. Rugbrødsmadder er altid godt og mættende, men som en afveksling er de her kernefulde boller, slet ikke dårlige.
Kernerige boller
50 gram gær
3 dl kogende vand
4 dl minimælk
2 spsk olie
2 tsk. salt
6 spsk. knuste hvedekerner
2,5 dl solsikkekerner
2 dl fuldkornsmajsmel
900 gram hvedemel
Sådan gør du:
- I det kogende vand, som er hældt i en skål hælder du de knækkede hvedekerner. Lad dem ligge der en 10 minutters tid. Nu tilsætter du minimælken og gæren. Rør.
- Rør olie, salt og knuste solsikkekerner i.
- Nu tilsætter ud fuldkornsmajsmel og hvedemel. Rør nu grundigt. Hvis du har en køkkenmaskine er det bare smart at bruge den. Så får dejen en ordenlig æltetur. Hvis ikke kan du bruge dejkrogene på en elpisker.
- Dejen får nu en dejlig konsistens. Det er ikke sådan en dej, der skal være tung af mel- ingenlunde. Du kan røre ved dejen uden at blive “klistret til”, men den er stadig luftig.
- Lad hæve en halv time.
- Form bollerne og læg på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad efterhæve én time.
- Sæt nu ovnen på 180 grader varmeluft og sæt begge plader ind i den varme ovn.
- Efter 20 minutter burde de være gyldne og klar.
Her på bloggen https://benedictesmad.dk finder du masser af forskellige opskrifter på boller. Så kig endelig rundt og lad dig inspirere. Du finder både de hurtige af slagsen, de mere langsomme, de luftige boller, de mere tætte boller, de kernefulde og dem uden.
0 kommentarer