Torskerogn

Det er sæson nu og det smager bare så godt – friskkogt torskerogn. Enten på et godt rugbrød med masser af citron/lime og måske remoulade? Eller hvad med at servere til salat, som vist på billedet. Det er også bare godt. Torskerogn er en god kilde til at fylde nogle omega-3-fedtsyrer på sig selv(og sine børn, hvis man har nogle boende!).

Dåsetorskerogn er en hitter hos mange børn, (og vokse også)så prøv om de friskkogte “bukser”, som man kalder dem(på grund af udseendet) også kunne være en hitter. Den færdigkogte udgave kan også skæres i skiver og ristes på en pande i godt med smør og/eller olie/smør. Vurder selv. Personligt er jeg mest til at spise den friske af slagsen, som den er. Dåsetorskerogn derimod smager godt ristet.

Det er ganske nemt, at koge sin egen torskerogn og resultatet er bare super godt, synes jeg.

Du gør sådan her:

500 gram torskerogn

vand

1 spsk. salt

2 spsk eddike(lagereddike eller hvad eddike, du nu har liggende)

Fremgangsmåde

  • Påregn, at for hver 500 gram, skal torskerognen koge i ca. 20 minutter. Den skal ikke bulderkoge, blot småsimre. Inden du hælder “torskerognsbukserne” i  gryden med det kogende vand hælder du en spiseskefuld salt i gryden og også ca. 1 dl eddike pr 3 liter vand. Det kommer sig ikke så nøje.
  • Når den er færdig er den fast at mærke på, når du trykker med en finger, men ikke stenhård. Lad den lettere afkøle og server kold eller stadig små lun. Det er en dejlig spise synes jeg.

Nederst på siden kan du se billedet af torskerognen inden den koges. Tjaaa, nogle vil nok mene, at den ukogte torskerogn ikke ser sådan super lækker ud, men lad dig ikke skræmme af det. Den færdige udgave  smager bare godt og delikat uanset hvad👍🏻

Nykogt torskerogn

Torskerogn

Her er torskerognen ikke kogt endnu.

Torskerogn

Tip

Hvis du er til mere dejlig mad med fisk kan du prøve opskriften på laksepålæg, som smager rigtig godt. Du kan finde den her:https://benedictesmad.dk/laksepaalaeg-nemt-og-laekkert/

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest