kyllinge nuggets

Børnenes Maddag

Det er den nemme udgave af  kyllingenuggets. Men gode det blev de og der blev spist løs. Man kan marinere kødet inden og lave sin egen fancy panering, men man kan også la´vær´og gøre det lidt nemt. Midt i skoledag og sportsaktiviterer, ja selv nu, i skoleferien går dagen jo så hurtigt og inden man ser sig om er det ved at være madtid. Kender du det?

Kyllingen her blev hevet op af pakken, skåret i passende stykker, vendt i pisket æg og herefter vendt i helt almindelig rasp. Så steges de i en blanding af olie/smør et par minutter på hver side. Så nemt er det:

kyllingenuggets

Kyllingenuggets

(portionen på 900 g svarede var passende til vores familie på 6)

(Arbejdstid. ca 20 min alt i alt)

900 gram kyllingebryst

ca. 5 dl rasp

2 æg.

  • Skær kødet ud(Elisabeth skar hvert kyllingebryst i ca. 6 stykker, vendte dem i pisket æg og herefter i en skål med rasp. Steges i en blanding med olie/smør et par minutter på hver side, så det bliver gyldent.

Tilbehør:

  • Feldsalat med granatæbler, og jordbær.
  • Dampet broccoli
  • Agurker/kirsebær
  • Avocado, tomat, hytteost
  • Pomfrittes

Som altid er det barnet der bestemmer menuen. Det er nu engang det der er mest motiverende for barnet. Hvem gider få at vide, hvad der skal laves, hvis det er motivationen der skal drive værket?

Elisabeth lavede salaten, kyllingen og skar kartofler. Jeg skar lidt grønt, dampede broccoli og anrettede avocado mm. Vi hyggede os sammen, men som altid var det barnet der klarede det meste.

Mere inspiration til hvordan du kan inddrage børnene i madlavningen med masser af inspiration til nemme retter, som børnene elsker? Se mere under “børn i køkkenet” her på https://benedictesmad.dk

kyllingenuggets

Elisabeth lavet mad til familien. I dag står den på paneret kylling ala kyllingenuggets. Her er hun i gang med at ordne granatæblet til salaten. Hendes maddag- hendes valg.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest