Det er den nemme udgave af kyllingenuggets. Men gode det blev de og der blev spist løs. Man kan marinere kødet inden og lave sin egen fancy panering, men man kan også la´vær´og gøre det lidt nemt. Midt i skoledag og sportsaktiviterer, ja selv nu, i skoleferien går dagen jo så hurtigt og inden man ser sig om er det ved at være madtid. Kender du det?
Kyllingen her blev hevet op af pakken, skåret i passende stykker, vendt i pisket æg og herefter vendt i helt almindelig rasp. Så steges de i en blanding af olie/smør et par minutter på hver side. Så nemt er det:
Kyllingenuggets
(portionen på 900 g svarede var passende til vores familie på 6)
(Arbejdstid. ca 20 min alt i alt)
900 gram kyllingebryst
ca. 5 dl rasp
2 æg.
- Skær kødet ud(Elisabeth skar hvert kyllingebryst i ca. 6 stykker, vendte dem i pisket æg og herefter i en skål med rasp. Steges i en blanding med olie/smør et par minutter på hver side, så det bliver gyldent.
Tilbehør:
- Feldsalat med granatæbler, og jordbær.
- Dampet broccoli
- Agurker/kirsebær
- Avocado, tomat, hytteost
- Pomfrittes
Som altid er det barnet der bestemmer menuen. Det er nu engang det der er mest motiverende for barnet. Hvem gider få at vide, hvad der skal laves, hvis det er motivationen der skal drive værket?
Elisabeth lavede salaten, kyllingen og skar kartofler. Jeg skar lidt grønt, dampede broccoli og anrettede avocado mm. Vi hyggede os sammen, men som altid var det barnet der klarede det meste.
Mere inspiration til hvordan du kan inddrage børnene i madlavningen med masser af inspiration til nemme retter, som børnene elsker? Se mere under “børn i køkkenet” her på https://benedictesmad.dk
0 kommentarer