Lækkert Italiensk brød med tipo 00 mel

Opskrifter på brød

Nem og lækkert italiensk brød med tipo 00 mel. Så nemt- og så lækkert. Lige et brød der imponerer din familie/gæster, når du lægger det frem til “fri afskæring”.

Se nemme opskrift nedeunder billede

italiensk broed med tipo 00 mel

Italiensk brød med tipo 00

(Du får et stort brød ud af denne portion, passende til 15-20 mennesker som tilbehør)

25 gram gær

5 dl. minimælk

2 lunken dl vand

900  gram tipo 00(italiensk mel, som kan købes i de fleste dagligvarebutikker- hvis ikke alle efterhånden)

2 spsk god olivenolie

1,5 tsk salt

 

Sådan laver du italiensk brød med tipo 00 mel

  • Opløs gæren i vandet og mælken.
  • Tilsæt nu olien.
  • Nu melet.
  • Til allersidst saltet.
  • Ælt godt og grundigt(evt. på en køkkenmaskine eller dejkrogene på en elpisker)
  • Lad dejen hæve i 30 minutter
  • Ælt brødet igennem igen.
  • Læg på bageplade med bagepapir
  • Lad det hæve igen 30 minutter.
  • Sæt ovnen på 240 grade. Når ovnen er gennemvarm sættes brødet forsigtigt  ind.
  • Bages i ca. 40 minutter til det er gyldent på toppen, mærkes sprødt og lyder hult, når du banker på bunden. Hvis du har en forstøver er det godt at sprøjte et par gange undervejs for et ekstra sprød overflade.
  • Køl af på en bagerist.

Tip:

  • Tip nr. 1. Når du bager brødet lidt “hårdt”, som det jo er på 240 grader sikrer du en ekstra sprød overflade hele vejen rundt. Brødet smager så godt nybagt, og det er helst sådan det bør nydes. Det er jo et hurtigt brød med et forholdsvis stor gærmængde, hvilket kan være med til at det holder friskheden knap så længe. Dagen efter er det bedst ristet eller lavet som croutoner.

Har du gæster og smider sådan et brød her på bordet, som tilbehør eventuelt sammen med en god olie til at dyppe det i er der ikke et øje tørt. Det ser rigtig lækkert ud og smager også rigtig godt.

På en helt almindelig hverdagsaften kan det også transformere et helt almindelig suppe, omelet eller pastaret om til en hel anstændig hverdagsret- og så er det jo slet ikke så langsommeligt at lave.

  •   Tip nummer 2 . Har du ikke været forbi mine brød opskrifter endnu kender du ikke til min forkærlighed for den svenske køkkenmaskine ankarsrum assistent (søg f.eks. på netop den navn på  http://youtube.com   

Den er simpelthen ikke mindre end fantastisk.

For et par år tilbage ønskede jeg mig en køkkenmaskine, primært til at lave brød på og anede ikke, hvilken der var bedst.

Denne her viste sig at være  “bedst i test” og får så fine resultatet og jeg må bare sige, at jeg til fulde forstår det. Den er så nem at bruge, kan trække selv den tungeste dej og så bliver den stående hvor den skal uden at fare rundt på køkkenbordet(og det er altså ikke et sponsoreret indlæg det her). Det er bare min helt og aldeles personlige mening om den sag. Punktum. Eneste ulempe er at den måske ikke er lige så chic at se på, som f.eks. en kitchenAid

 

italiensk broed med tipo 00 mel

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Søren Ulrichs

    Hvis jeg nu vil lave dette brød som lidt store burgerboller, der skal holde en skive porchetta (sådan cirka 10-12 cm i diameter), hvor mange boller bliver der så ud af det?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, det kan jeg desværre ikke give et bud på. Eller jo. Det kan jeg, men kan ikke garantere at svaret kan bruges. Men måske en 10-12 skiver?(måske mere)
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest