Lækre luftige boller med “bid i”.

Opskrifter på brød

Luftige boller med bid i

Luftige boller med bid I. De er gode ja de er. Sådan

Luftige_boller_med_bid_i

 

Luftige boller med bid i:

Du skal bruge:

50 gram gær.

2 dl. kærnemælk

3 dl. lunken vand.

1 spsk. salt.

4 dl. hvedemel.

3 dl. durummel.

4 dl. tipo 00.

I gang:

Jeg laver den her dej i min dejlige køkkenmaskine, min Ankarsrum assistent, som jeg næsten ikke kan undvære. Men skulle du ikke være i besiddelse af en køkkenmaskine går det nu også alligevel😏 Så kan du bruge dejkrogene på din elpisker eller håndkraft, men så skal du altså væbne dig med tålmodighed, for æltes det skal den.

Opløs gæren i væsken. Tilsæt nu salt og de forskellige meltyper. Hold lidt igen med melet, det kan variere ud fra hvad mærke du bruger, om der skal lidt mindre/eller mere mel i.  Dejen er noget fugtig, dvs. du kan stikke en finder i den – uden at det hænger ved, men alligevel er den ikke “mel-tung”!

Lad nu dejen hæve i ca. 1 time. Rør nu rundt i dejen  og sæt ca. 15 boller på pladen. Æfterhæv nu i ca. 1 time igen. Det skulle nu gerne blive nogle store boller.

Sæt nu pladen ind i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Når de er blevet flot gyldne og lyder hult, når du banker bollen på bunden er de klar.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest