Luftige boller med bid i
Luftige boller med bid I. De er gode ja de er. Sådan
Luftige_boller_med_bid_i
Luftige boller med bid i:
Du skal bruge:
50 gram gær.
2 dl. kærnemælk
3 dl. lunken vand.
1 spsk. salt.
4 dl. hvedemel.
3 dl. durummel.
4 dl. tipo 00.
I gang:
Jeg laver den her dej i min dejlige køkkenmaskine, min Ankarsrum assistent, som jeg næsten ikke kan undvære. Men skulle du ikke være i besiddelse af en køkkenmaskine går det nu også alligevel😏 Så kan du bruge dejkrogene på din elpisker eller håndkraft, men så skal du altså væbne dig med tålmodighed, for æltes det skal den.
Opløs gæren i væsken. Tilsæt nu salt og de forskellige meltyper. Hold lidt igen med melet, det kan variere ud fra hvad mærke du bruger, om der skal lidt mindre/eller mere mel i. Dejen er noget fugtig, dvs. du kan stikke en finder i den – uden at det hænger ved, men alligevel er den ikke “mel-tung”!
Lad nu dejen hæve i ca. 1 time. Rør nu rundt i dejen og sæt ca. 15 boller på pladen. Æfterhæv nu i ca. 1 time igen. Det skulle nu gerne blive nogle store boller.
Sæt nu pladen ind i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Når de er blevet flot gyldne og lyder hult, når du banker bollen på bunden er de klar.
0 kommentarer