Inspiration til en nem og lækker bønnesalat, som er hurtig at lave. Du kan bruge de ingredienser jeg brugte eller blot lade dig inspirere. Den kan varieres i det uendelige. I steder for græskarkerner, kan du riste, solsikkekerner, sesamfrø eller hvad du foretrækker. Ristede kerner skal der dog til. Det giver sprødhed til bønnesalaten. I steder for chorizopølse kan du bruge ristet bacon eller lægge skiver af ristet kyllingebryst. Eller “go veggie” og undlade kødet.
Bønnesalat
Ingredienser til bønnesalat:
Grønne bønner
Hakket grønkål
Soltørrede tomater
Fetaost(i terne eller fra en fetablok)
Chorizopølse
Ristede græskarkerner
Det her skal du bruge, når du laver denne her bønnesalat.
- En god hånd fuld grønne bønner nippes og dampes under låg et par minutter.
- I et fad lægger du et par håndfulde hakket grønkål.
- Hæld de lune bønner over.
- Nu hælder du soltørrede tomater, feta og chorizopølse(som du har skåret i mindre stykker)
- Hæld græskarkerner(eller andre kerner, som du rister på en tør pande(hold godt øje, så de ikke bliver brændte!)
Dressing:
1 dl eddike(brug din yndlings eller hvad du lige har på lager. Det kommer ikke så nøje)
Ryst med 2 spsk. honning og en tsk. dijon(eller anden stærk) sennep og lidt salt og peber.
Bland med 2 dl god olie. Ryst. Hæld over ved servering.
Du kan servere med en godt brød. Så har du altså et helt godt og mættende måltid, som godt kan gøre det ud for en mættende frokost eller let aftensmad.
0 kommentarer