LCHF ret med kylling

LCHF (Low carb high fat)

Altså sådan helt striks LCHF ret er det ikke, men den er lidt derhen af og hvis du ligesom jeg i perioder prøver at begrænse indtaget af hurtige kulhydrater er denne her LCHF ret med kylling, da et udmærket bud. Jeg arbejder på et skriv, hvor jeg vil forsøge at  beskrive, hvordan LCHF(low carb high fat), dvs. at skære ned på kulhydrater og sukker, men op på fedt indtaget har virket for mig. Men nu til maden😉

Det her er en rigtig mættende og lidt stor omgang salat, som er til én person.  Den er lidt stor, så du kan jo finde en venlig sjæl at dele lidt med(eller gemme til senere😊)

opskrift på lchf ret med kylling og masser af grønkål og æg

lchf ret med kylling

 

Lchf ret med kylling og dressing

Lchf ret med kylling

Ingredienser til LCHF ret med kylling:

4 gode håndfulde hakket grønkål(som altid benytter jeg mig af poserne med  den færdigvaskede og hakkede grønkål. Det er så nemt og godt)

1 stegt kyllingbryst skåret i skiver(Lav eventuelt ekstra til aftensmad, så du lige har en eller to du kan trække frem fra køleskab eller fryser)

1 avocado

2 æg

2 spsk. fløde

1 gulerod

1/2 rødløg

Lidt purløg

Fremgangsmåde

Fordel grønkålen i en dyb skål

I en pande i lidt olie eller smør hælder du en æggemasse ud bestående af 2 æg, som du har pisket med de to spiskeskefulde  fløde. Vend rund med en paletkniv til massen bliver fast, men ikke har taget farve endnu. Hæld over grønkålen.

Avocadoen halveres, stenen tages ud og indholdet af hver halve avocado skrabes ud med en teske og skæres i skiver. Rødløg finthakkes og  dressing hældes over. Det er ikke noget vildt fancy fancy over retten, men jeg sværger at den er fin at se på, er  god og mættende og smager dejligt. Kom glad😉

Hvis du er til mere og “rigtig” LCHF mad kan jeg anbefale denne her blog : http://madbanditten.dk

Dressing:

2 dl. olie

1 dl rødvinseddike

2 tsk. stærk sennep

2 tsk. flydende  honning

Salt/Peber

Ryst eddike med alle ingredienser pånær olie. Olien tilsættes og rystes med, når de øvrige ingredienser er godt blandet.

Tip:

Hvis du ikke liiiige er sådan helt pjattet med grønkål, så er det enten fordi 1) du ikke har smagt denne her omgang mad(!)- eller 2) du er bare ikke lige en grønkålsperson og så kan du jo skifte kålen ud med en anden salat sort.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest