Luftige og søde muffins med chokolade

Opskrifter på kager

Luftige og søde muffins med chokolade. Det her er en super god opskrift. Den er god fordi:

1) den er hurtig at røre sammen,

2) den kræver ikke nogle vilde og eksotiske ingredienser,

3) den kan varieres i det uendelige

4) de bliver altid gode!

Det er da fire gode grunde til at lave dem, ikke?

De er særdeles gode at tage med på arbejde, i skolen eller hvor du nu lige skal have en kage med.

Hvis du har sådan en muffins-kage-beholder sag, som den du ser på billedet er det bare smart, så bliver kagerne ikke smattede under transport og holder også formen under bagningen. De kan jo godt(ihvertfald dem jeg bager!) have tendens til at flade ud under bagningen og så kommer de til at se “lidt for” hjemmebagte ud. Og det er jo egentlig også fint nok, men de klassiske amerikanske muffins ala “dunkin donut”(fra den amerikanske kaffe/kage- kæde)er jo bare appetitlige at se på. Kender du dem? Jeg  synes faktisk, at de her bliver lidt der hen af!

Så hvis du ikke allerede ejer de her muffinsforme har du da noget at skrive på ønskesedlen til næste fødselsdag, ikke?☺️

Her har du opskriften på luftige og søde muffins med chokolade:

Grunddej: (til ca. 16 muffins)

100 gram smeltet smør(eller flydende stegemargarine)

150 gram sukker

2 æg

3 tsk. vanillesukker

280 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

2, 5 dl. kærnemælk

120 gram chokolade(du kan bruge M&M´s, smeltechokolade knapper, eller for eksempel almindelig pladechokolade enten i mørk eller lys, som du skærer i stykker. Brug hvad du synes.

Bagetid er ca. 20 minutter på 190 grader i midten af ovnen. Hæld dejen op lidt over 3/4 fyldt.

Dejlig opskrift på luftige og søde muffins med chokolade

Luftige og søde muffins med chokolade

Fremgangsmåde når du laver luftige og søde muffins med chokolade

  • Start med at piske sukker og smør/flydende margarine til en luftig masse.
  • Tilsæt nu æg og pisk dem i.
  • Nu tilsætter du alle de øvrige ingredienser på nær chokoladen. Den tilsætter du blot til sidst lige inden de ryger i formene. Vend chokoladen forsigtigt i med en dejskraber.
  • Ind i ovnen med dem og glæd dig!

Pynt med glasur og måske lidt slik. Jeg puttede vingummier og skumfiduser på topen. Det er jo en hitter👌🏻

Tip

Er du til mere kage prøv de her lyn hurtige og sprøde havregrynskager havregrynskager

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest