Varme hveder
Traditioner er nu så hyggelige- og hveder det skal der til i dag. Jeg har sneget 200 gram fuldkornshvedemel i dejen, men du kan bare bruge 100 % hvedemel hvis du ikke har fuldkornshvedemel. (Der går bare lidt “sport i det” herhjemme med at putte fuldkorn i, hvor det kan lade sig gøre- uden at det ændrer ved luftighed og smag.
Og så sidder vi ellers der. Mig, mand og fire unger og taler om traditionen med hvorfor vi spiser hveder. Og det går tilbage til de gamle gamle tider, hvor bageren skulle holde fri på stor bededag og derfor lavede en masse boller som kunderne kunne købe og varme op på st. bededag. Så oprindeligt var det vist egentlig på stor bededag, at man spiste de varme hveder. Men godt det smager de. Og jeg laver en god stor portion salat til og hygger mig ved synet af 4 unger der synes at mor er noget af en “hverdagshelt”- fordi hun giver dem lov til at spise bløde hvedebrødsboller. Til aftensmad!
🌷Benedicte
0 kommentarer