Luftige varme hveder

Opskrifter på brød

 

varme hveder

Varme hveder

Traditioner er nu så hyggelige- og hveder det skal der til i dag. Jeg har sneget 200 gram fuldkornshvedemel i dejen, men du kan bare bruge 100 % hvedemel hvis du ikke har fuldkornshvedemel. (Der går bare lidt “sport i det” herhjemme med at putte fuldkorn i, hvor det kan lade sig gøre- uden at det ændrer ved luftighed og smag.

Og så sidder vi ellers der. Mig, mand og fire unger og taler om traditionen med hvorfor vi spiser hveder. Og det går tilbage til de gamle gamle tider, hvor bageren skulle holde fri på stor bededag og derfor lavede en masse boller som kunderne kunne købe og varme op på st. bededag. Så oprindeligt var det vist egentlig på stor bededag, at man spiste de varme hveder. Men godt det smager de. Og jeg laver en god stor portion salat til og hygger mig ved synet af 4 unger der synes at mor er noget af en “hverdagshelt”- fordi hun giver dem lov til at spise bløde hvedebrødsboller. Til aftensmad!

🌷Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest