Mexikanske majspandekager – tortillas

Børnenes Maddag

Er mexikanske majspandekager – tortillas også en hitter hjemme hos dig? Det er det her. Når Christian på 8 må vælge dagens menu, så er det så stensikkert, at det bliver mexikanske pandekager han vælger. Børn generelt er glade for de her majspandekager, som de kan fylde med det de nu bedst kan lide. Er det mon også sådan at der ryger lidt ekstra grøntsager indenbords, når de kan nydes i den her wrap. Det synes jeg. Det er ganske nemt, at lave sine egne hjemmelavede majspandekager eller lad os nu kalde dem det de hedder- tortillas. Det kræver få ingredienser og så får du en dej der er så nem at arbejde med, at det er oplagt, at lade børnene lave dem – eller ihvertfald assistere.

Christian stod for maden på den her “børnenes maddag”. Han formede, trillede og rullede de her tortillaer, var med til at “stege dem” og snittede peberfrugter, agurker og dækkede bord. En overskuelig opgave, hvor vi var sammen om at tilberede måltidet. Christian var tilfreds og det var vi andre også.

prøv den her nemme opskrift på hjemmelavet mexikanske majspandekager

opskrift på hjemmelavet mexikanske majspandekager – tortillas

opskrift op hjemmelavet mexikanske majspandekager - tortillas

mexikanske majspandekager – tortillas

nem opskrift på mexikanske majspandekager - tortillas

Hjemmelavet mexikanske majspandekager – tortillas

Opskrift på mexikanske majspandekager – tortillas:

(du får ca. 14 mindre majspandekager ud af den her portion- lav dem eventuelt større , hvis du foretrækker det)

160 gram hvedemel

160 gram fuldkornsmajsmel(jeg brugte den fra urtekram)

1 spsk. salt

1 tsk. bagepulver

4 spsk. olie

1,75 dl lunken vand

Sådan gør du:

  • Start med at blande hvedemel og fuldkornsmajsmel.
  • Tilfør nu øvrige ingredienser og rør.
  • Dejen bliver ret hurtigt nem at arbejde med. Form nu en pølse og lave de 14 eller færre, hvis du foretrækker pandekagerne til at være lidt større.
  • Tril en kugle af hver og få nu gang i kagerullen(eller en tom flaske, hvis du ikke lige har sådan en kagerulle liggende).
  • Kuglen skal være flad, men ikke papirstynd. Varm en tør pande og varm hver pandekage i et par minutter på hver side. Læg under et viskestykke, så de holder sig lune.

Kødfyld til tortillaen:

Glem alt om de der “købe blandet mexi kryddermix- agtige nogle” til at putte i kødet. Det er så nemt, med få krydderier, at få kødet til at smage rigtig godt.

Du skal bruge:

1 kg. oksekød

olie

4 spsk. spidskommen

4 spsk. paprika

salt/peber

Sådan gør du:

  • Brun kødet i olie.
  • Tilsæt nu spidskommen, paprika, salt og peber. Det er er en børnevenlig udgave. Den gør ingen “børn med sarte smagsløg” fortræd. Den smager bare godt i alt sin enkelhed.

Fyld nu tortillaen med alt det du/I godt kan lide. Det er det der fungerer så godt ved den her ret, at man kan  spise den med lige præcis det man bedst kan lide. Jeg foretrækker at fylde min med masser af frisk chili, koriander og avocado. Børnene går udenom netop disse. Sådan er det.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest