Er mexikanske majspandekager – tortillas også en hitter hjemme hos dig? Det er det her. Når Christian på 8 må vælge dagens menu, så er det så stensikkert, at det bliver mexikanske pandekager han vælger. Børn generelt er glade for de her majspandekager, som de kan fylde med det de nu bedst kan lide. Er det mon også sådan at der ryger lidt ekstra grøntsager indenbords, når de kan nydes i den her wrap. Det synes jeg. Det er ganske nemt, at lave sine egne hjemmelavede majspandekager eller lad os nu kalde dem det de hedder- tortillas. Det kræver få ingredienser og så får du en dej der er så nem at arbejde med, at det er oplagt, at lade børnene lave dem – eller ihvertfald assistere.
Christian stod for maden på den her “børnenes maddag”. Han formede, trillede og rullede de her tortillaer, var med til at “stege dem” og snittede peberfrugter, agurker og dækkede bord. En overskuelig opgave, hvor vi var sammen om at tilberede måltidet. Christian var tilfreds og det var vi andre også.
mexikanske majspandekager – tortillas
Hjemmelavet mexikanske majspandekager – tortillas
Opskrift på mexikanske majspandekager – tortillas:
(du får ca. 14 mindre majspandekager ud af den her portion- lav dem eventuelt større , hvis du foretrækker det)
160 gram hvedemel
160 gram fuldkornsmajsmel(jeg brugte den fra urtekram)
1 spsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 spsk. olie
1,75 dl lunken vand
Sådan gør du:
- Start med at blande hvedemel og fuldkornsmajsmel.
- Tilfør nu øvrige ingredienser og rør.
- Dejen bliver ret hurtigt nem at arbejde med. Form nu en pølse og lave de 14 eller færre, hvis du foretrækker pandekagerne til at være lidt større.
- Tril en kugle af hver og få nu gang i kagerullen(eller en tom flaske, hvis du ikke lige har sådan en kagerulle liggende).
- Kuglen skal være flad, men ikke papirstynd. Varm en tør pande og varm hver pandekage i et par minutter på hver side. Læg under et viskestykke, så de holder sig lune.
Kødfyld til tortillaen:
Glem alt om de der “købe blandet mexi kryddermix- agtige nogle” til at putte i kødet. Det er så nemt, med få krydderier, at få kødet til at smage rigtig godt.
Du skal bruge:
1 kg. oksekød
olie
4 spsk. spidskommen
4 spsk. paprika
salt/peber
Sådan gør du:
- Brun kødet i olie.
- Tilsæt nu spidskommen, paprika, salt og peber. Det er er en børnevenlig udgave. Den gør ingen “børn med sarte smagsløg” fortræd. Den smager bare godt i alt sin enkelhed.
Fyld nu tortillaen med alt det du/I godt kan lide. Det er det der fungerer så godt ved den her ret, at man kan spise den med lige præcis det man bedst kan lide. Jeg foretrækker at fylde min med masser af frisk chili, koriander og avocado. Børnene går udenom netop disse. Sådan er det.
0 kommentarer