De er rigtig gode de her marengs og de er DRØN hurtige at lave i en fart. What´s not to like ? 😁
De er også aldeles dekorative, synes jeg og smager godt, som de er eller serveret som “marengs-kys” til is.
Ingredienserne er få – virkelig få. Faktisk indeholder de kun to ingredienser, som er æggehvider og sukker, ja og så krymmel og farve, hvis du vælger at pynte dem lidt ekstra, men det betyder intet for smagen. Tilføjer du frugtfarve, i dette tilfælde rød skal du være opmærksom på, at farven har det med at svinde noget ind efter en tur i ovnen, så vær gavmild med den. Til denne portion – ca. 1,5 spsk. rød frugt farve. Farven tilføres, når hviderne/sukker er gennempisket. Krymmel tilføres bare som drys inden bagning. Jeg brugte frysetørret hindbær og store/små tivolikrymmel:
Sådan laver du marengs:
3 æggehvider
3 dl. sukker
Evt frugtfarve og krymmel.
Pisk æggehviderne helt stive. Kokkerer du med et lille menneske ved din side kan I teste om æggehviderne er klar ved at vende skålen på hovedet- over barnet! Det er sjovt. Bliver hviderne i skålen kan sukker tilføres. Pisk nu med sukker.
Sæt på bagepladen i små klatter med teskeer. Ca. 20 styk.
Bag på 150 grader i ca. 45 minutter. Hold øje undervejs. De skal ikke blive brune, men være sprøde udenpå og lidt bløde indeni. Så er de klar.
MUMS!
Fine dekorative marengs med krymmel.
Hvis du har lyst til at bage endnu flere søde sager kan jeg anbefale denne opskrift på havregrynskager, som ligesom ovenstående marengs kan laves på ingen tid og er nemme at inddrage børnene i. Prøv eventuelt denne: De bedste havregrynskager eller hvad med denne her opskrift på de bedste og også ret hurtige pandekager : amerikanske pandekager
0 kommentarer