Nem opskrift på thai salat, som er godt følgeskab, hvis du laver en krydret og halvstærk klassisk kylling, currypaste og kokosmælk- agtig ret.
Det er de rigelige mængder koriander sammen med kålen og de øvrige ingredienser sammen med den lækre dressing der smager så ganske godt sammen. Super nemt at lave, måske med ingredienser du allerede har liggende- måske lige på nær koriander, som ikke holder så længe!
Prøv om den er noget for dig også…
Jeps, den er nem. Det er den virkelig. Jeg brugte få ingredienser, som egentlig ikke er specielt thai-agtige, men når man tilsætter friske koriander i rigelige mængder, og en lækker dressing med bl.a. soya, chili, ingefær, ja så smager det faktisk godt og autentisk.
Ingredienser til nem opskrift på thai salat:
(til 4 personer som tilbehør)
Et halvt spidskål(fintsnittet)
3 gulerødder( i tynde skrå skiver)(jeg brugt de forskellige farvede, pga. farverne, ikke pga. smagen. Helt almindelige er ligeså godt)
En stor appelsin eller to små( i tynde skiver)
En rød peberfrugt (i tynde “både”)
1 bundt koriander
Dressing:
6 spsk. olie
2 spsk. sweet chili sauce
Lidt friskrevet ingefær
1 spsk. soya
Lidt peber.
Nu gør du sådan:
- Fintsnit spidskålen og anret i fad.
- Peberfrugt, appelsinbåde, og gulerødder skåret i tynde skiver lægges på.
- Nu pøser du generøst med koriander over.
- Rør ingredienserne sammen til dressingen og hæld over lige inden servering.
Velbekomme
Tip:
Smager godt til en lidt spicy thairet, som for eksempel thaisuppen med kylling, som du finder her på https://benedictesmad.dk
Tip:
Opskriften her kan du jo bare bruges som inspiration, hvis du står og har lyst til at lave en salat, der skal smage lidt anderledes end de klassiske. Andre kålsorter går også fint, blot de er relativt fintsnittet.
Kål har jo deres sæson, for eksempel er rødkål et oplagt valg ved juletid – og det er altid godt. Clementiner, grapefrugter kan også bruges i stedet, blot er det ideelt at komme en form for gul eller orange citrusfrugt i salaten pga. smagen, sødmen og saften.
Smag dig frem :o)
0 kommentarer