Nem tomatsuppe
Den her suppe er en nem tomatsuppe. Den er bare så lynhurtig at lave, kræver næsten ingen ingredienser og smager så mildt, at den er ideel for de børn, der døjer med sarte smagsløg.
Som billedet viser blev den lavet på en råkold vinterdag, hvor sneen lå lige så fint over det meste af landet. Der er nu intet bedr end brandvarm suppe på sådan en dag. Vi laver altid tomatsuppe med tomatpassata(som er pureerede tomater, dvs. ingen klumper af tomatstykker) eller i det mindste kværner vi hvert et tomatstykke med en stavblænder! Jeps, sådan er det herhjemme. Tomat er nemlig ikke hitteren hos 2 ud af 6 personer her :o) Men kværnet i for eksempel denne suppe ryger den lige ned.
Nem tomatsuppe
Ingredienser til nem tomatsuppe:
600 gram tomatpassata
3 fed hvidløg
2 løg
ca. 100 gram minestrone
0.25 dl piskefløde.
Ca. 5 dl vand med en terning grøntsagsboullion.
Evt. en spsk sukker.
Creme fraiche( 9, 18 eller 38%) til toppen!
I gang:
- I olie svitser du først hakket hvidløg og herefter løgene, som du har skåret i grove stykker.
- Tilsæt nu tomatpassataen og vandet. Lad simre en ti minutters tid.
- Smag til med salt og peber og evt. en spsk. sukker, som jeg synes runder smagen af. Blend hele molevitten med en stavblender/blender/foodprocessor etc.
- Nu fløde.
- Kog herefter minestronen med de sidste par minutter eller kog minestronen i egen gryde og server separat.
Server med et godt brød til, cremefraiche og måske lidt frisk persille på toppen..
Er det barnet der har stået for tilberedningen af suppen er det bare at lade det kalde “så er der mad” og herefter se stoltheden komme frem 👍🏻
Får du snart lyst til tomatsuppe igen kunne du prøve denne her suppe tomatsuppe den smager også mægtig godt.
0 kommentarer