Nemme og saftige boller med græskarkerner
Det her er opskriften på nemme og saftige boller med græskarkerner. De smager aldeles forrygende og så er de så hurtige at røre sammen med en ske, at end ikke hænderne bliver fedtet ind i dej. Herligt :o)
Du får ca 18 boller og du skal blot bruge:
20 gram gær(dvs knap en halv pakke gær)
5 dl koldt vand
9 dl hvedemel
1,5 dl græskarkerner
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
I en skål rører du 20 gram gær med 5 dl vand. Når gæren er opløst tilsætter du salt, græskarkernerne og herefter melet. Rør det hele sammen med en ske. Dejen er noget våd, så du skal ikke bruge hænderne!
Sæt nu dejen i køleskabet i over natten eller som minimum 6 timer, så gæren rigtig kan få lov til at udvikle sig. Gærmængden er jo ikke så stor, så derfor er det vigtigt med tiden.
Når dejen har hævet rigeligt, skulle den gerne se nogenlunde sådan ud, som billede nederst. Sæt nu i klatter med ca 9 på hver plade. Brug to spiseskeer – en til at tage dejen op og en til at skubbe på pladen.
Rør et æg sammen og smør bollerne og drys herefter græskarkerner på. Det smager godt og pynter.
Lad nu bollerne efterhæve i ca 30 minutter. Varm ovnen op til 210 graden og sæt pladerne ind på varmeluft i ca 16 minutter. Hold lige øje undervejs, da ovne jo varmer forskelligt. Hvis du har en forstøver, som kan sprøjte lidt vand ind undervejs(jeg gjorde det to gange) er det fint – ellers går det også uden. De høje temperaturer er med til at sørge for sprødheden.
Tip
Nyd dem lune og/eller tag dem med i madpakken. Det er de rigtig velegnede til, da kernerne er med til at holde dem fugtige, så de ikke udtørrer så hurtigt.
Nemme_og_saftige_boller_med_graeskarkerner
Nemme_og_saftige_boller_med_graeskarkerner
Nemme_og_saftige_boller_med_græskarkerner
Prøv måske også denne her opskrift på boller: Grovboller
0 kommentarer