Den her ananaskage er lavet med ananastykker fra dåseananas.
Og det er sket ikke så dårligt endda. For det giver en skøn og saftig kage med sødme og saft fra anansstykkerne.
Når jeg åbner en dåse ananas, står jeg altid med ananas rester. Du ved enten skal man kun bruge en smule i klassisk råkost eller på pizzaen og så står man der med alle de rester – og jeg hader at smide mad ud. Det gør jeg virkelig.
Det bliver næsten lidt af en principsag for mig at genbruge madrester på en eller anden måde. Og heldigvis er der masser af måder at få brugt sine rester af mad. Det her er så en af dem. Ananskage en uden så meget sukker og fedtstof, så prøver du at spare lidt på de to ting er du godt på vej….
Ananaskage
3 æg
2 dl sukker
100 gram smeltet smør
4 dl hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
4 dl. ananas(drænet ananasstykker fra dåse)
Glasur
- Flormelis rørt op med vand eller eventuelt flormelis rørt op med saften fra dåsen med ananas
Sådan laver du en ananaskage
- Pisk æg med sukker til en luftig masse.
- Vend mel med bagepulver. Kom i dejen med smeltet smør. Pisk sammen.
- Tilsæt ananasstykker og vend forsigtigt i dejen med en dejskraber.
- Hæld i en bradepande med bagepapir ca. 25×30 cm eller en smurt springform.
- Sæt i en 200 grader varm ovn og bag i ca. 30 minutter.
- Den er klar, når den virker fast, men blød når du trykker let på midten af kagen.
Tip
Du kan sagtens bruge anden slags frugt og putte i. Hvad med hakkede blommestykker, æble, pære…. you name it.
Mere kage? Ja da. Herhjemme er vi de store kage-elskere. Som i “lad os samles ved kaffe-kage-bordet-det-er-lykken”-agtige! We love it.
0 kommentarer