Til peanutbutter er det to ingredienser du skal bruge. Det er da nemt ikke?
Sådan laver du peanutbutter:
Peanutbutter:
250 gram almindelige peanuts(jeg brugte helt almindeligt saltede peanuts)
0,5 dl majsolie eller rapsolie(bare sørg for at det er nogenlunde smagsneutralt)
- sæt ovnen på 200 grader
- Spred peanuts ud på en bageplade på bagepapir
- Nu sætter du pladen ind i ovnen i ca. 15 minutter. Ca. halvvejs vender du lige nødderne. Hold øje undervejs, så de ikke bliver mørkebrune.
- Tag dem ud og send dem i en foodprocessor. Blend først lidt og tilfør nu en halv deciliter olie. Blend igen og nu har du den bedste peanutbutter. Hvis du ønsker en mere grov peanutbutter kan du holde en lille håndfuld tilbage og køre dem med i foodprocesseren et par omgange.
- Put på glas og opbevar på køl.
Mere hjemmelavet lchf dip inspiration. Måske denne her er noget?
Tip:
Jeg har lagt denne opskrift under lchf. Måske nogle vil studse lidt og synes det ikke er korrekt lchf. Det er det måske heller ikke, men altså jeg har fundet ud af, at nemlig.com og Meny (se mere her: peanuts) forhandler peanuts fra mærket first price(deres discountmærke). Den indeholder ganske få kulhydrater pr 100 gram, sådan ca. 5 g, som jeg husker det. Det har jeg ikke set andre slags peanuts have. Så så længe, man ikke overspiser går det vel an, at bruge i sin madlavning eller som dip eller på maden som pålæg eller hvad man nu er pjattet med…
0 kommentarer