Pestosnegle med ost – lækker friskrevet parmesan. Oh det guf.
Send dem med i børnenes (eller din egen) madpakke, sæt på bordet som en del af et tapsbord eller servér med gnavegrønt til de travle dage vi alle kender. De kan nemlig fryses ned og tages op, efterhånden som de skal bruges. Kom lige den pesto du foretrækker i de her pestosnegle. Jeg laver gerne en dobbeltportion, kommer halvdelen i fryseren og glædes over de dage, hvor jeg lige kan smække en i hver af børnenes madpakke.
De her pestosnegle er med fuldkorn. Der er en god portion rugmel i og det giver en mere fyldig pestosnegl. Dejen er nem at arbejde med efter den har hævet. Dog skal du være grundig med æltningen. Lad enten dine supermand-eller kvindekræfter komme til eller gør som jeg og sæt køkkenmaskinen i gang. Lad dejen ælte en tre-fire minutters tid inden du lader den hæve.
Tør jeg antyde at pestosnegle med ost og pesto er en gedigen madpakkehitter? Børnene elsker det. De holder sig saftige i madpakken og bringer jo smagen hen af noget pizza- aftensmad. Og herhjemme er det sådan at alt der har med pesto af gøre er populært.
Skal middagen fx. gå stærkt kan jeg sagtens finde på at servere friskkogt spaghetti med pesto og masser af friskrevet parmesan. Sammen med gulerod og agurkestave er det et helt hæderligt måltid, som tager max. 20 minutter i alt. Er der rester kan de sagtens blive en del af madpakken dagen efter. Win- win.
Pestosnegle
Ingredienser
- 25 gram gær
- 1 dl. kærnemælk
- 1 dl. lunken vand
- 1 dl. rugmel
- 4 dl. hvedemel (evt. en smule mere til udrulning)
- 2 spsk. olie
Pesto
- 70 gram pesto
- lidt revet parmesanost eller revet mozarellaost(knap 1 deciliter i alt)
Fremgangsmåde
- Opløs gær med kærnemælk og vand.
- Kom mel og olie i vandet og ælt grundigt. Tilsæt en smule mere mel, hvis dejen er for våd.
- Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. 20 min. på køkkenbordet.
- Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 40 cm. smør pesto på dejen og drys halvdelen af osten henover.
- Rul dejen sammen til en lang pølse og skær i ca. 12 skiver.
- Læg sneglene tæt på bagepladen og tryk dem lidt flade. Drys med resten af den revet ost og lad dem hæve igen i ca. 15 min.
- Tænd ovnen på 225 grader og bag pestosneglene i ca. 12 -15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl på en bagerist.
Pestosnegle med ost
Jeg kommer revet parmesan i mine pestosnegle. De hjælper til at pestosneglene forbliver godt fugtige, men er du ikke vild med ost, eller er du løbet tør kan du sagtens bage dem alligevel. Det er ikke alle der er vilde med ost, så det skulle ikke afholde dig fra at bage dem. Spiser du gerne ost, men er køleskabet tømt for parmesanost, kan du snildt bruge revet cheddarost. Mængden er den samme.
0 kommentarer