Pølsehorn med rugmel
Pølsehorn med rugmel. De smager rigtig godt. Der godt med den grove mel i, så børnemaverne får lidt at arbejde med.
De er gode at lave sammen med junior, da dejen er nem at arbejde med, når blot man drysser lidt hvedemel over barnets hænder undervejs. Tænk ikke på mel-svineriet. Det kan støvsuges op bagefter(taler af erfaring).
Pølsehorn er jo en evig børnehitter – ja og voksen hitter. Til Axels barnedåb lavede jeg både en voksen- og en børnebuffet. Og hvad tror I der røg først? Jeps, pølsehorn. Og det var altså ikke kun fordi de havnede på børnenes tallerkner :o)
Pølsehorn med rugmel
(du får ca. 30 pølshorn ud af denne portion)
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 dl rugmel
3 dl tipo 00(eller almindelig hvedemel)
9 dl hvedemel
1 spsk salt.
Pølser(jeg delte 7 pølser i fire stykker hver)
Fremgangsmåde, når du laver pølsehorn
- Start med at opløse gæren i den lunkne vand.
- Nu rører du salt og melet i stille og roligt, mens du ælter.
- Når dejen er æltet igennem lader du den hvile i 1 time.
- Rør nu dejen igennem og tag en lille klump af, som du vikler rundt om hvert pølse.
- Læg på bagebeklædt plade. Når du er færdig stiller du til efterhævning i 30 minutter.
Smør forsigtigt pølsehornene med æg, fløde eller mælk og drys med solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner eller hvad du synes smager godt. Jeg dryssede med sesam, solsikkekerner og nogle lod jeg være og penslede dem blot(nogle børn er ikke tosset med de kerner!)
- Ind i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Server eventuelt med mild sennep, ketchup og gnaske grønt.
Er barnet i huset glad for at kokkerere mad til familien eller synes du godt om ideen med at lave mad sammen er der masser af opskrifter at finde her på siden. Måske denne her er noget for jer? :hakkebøf med masser af bløde løg
0 kommentarer