Salat med ramsløg og grillede auberginer

Salater

Lækker salat med ramsløg og grillede auberginer. Uh, ramsløg altså. Jeg har fundet det bedste sted ikke langt hjemmefra, hvor der vokser vildt mange ramsløg. Hele skovbunden er dækket af de her smagfulde blade og deres smukke blomster. Det varer jo ikke lang tid endnu, før det er slut med de ramsløg, så det er om at nyde dem så længe det er. De dufter herligt og har en smag der minder om en blanding af purløg og milde hvide løg, synes jeg. De matcher så godt med de bløde grillede auberginer og den cremede fetaost. Et godt trekløver. Prøv selv. Sådan laver du salat med ramsløg og grillede auberginer.

Salat med ramsløg og grillede auberginer :

(portionen er passende som tilbehør til 4 pers./tilberedning i alt ca. 30 min.)

Lidt over halvdelen af et halvt iceberg salat hoved.

1 aubergine

4 saftige tomater

feta(mængde efter behov)

En god håndfuld ramsløg

  • På en grillpande med olie  griller du auberginen, som du har skåret i ca 5 skiver på langs. Grill i ca. 20 minutter og vend undervejs, så auberginen blir gennem stegt dvs. blød og lækker.
  • Halver tomaterne og send dem en 5 minutter på grillpanden. Begge sider skal grilles. De skal ikke gennemsteges, blot skal de blødgøres en anelse.
  • På et fad lægger du i bunden salatbladene. Læg ramsløgene ovenpå. Nu tomaterne og til sidst fetaosten. Server gerne, mens tomaterne er en anelse lune, men det går også, hvis de ikke er.

Velbekomme

salat med ramsløg og grillede auberginer

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest