Små lækre rabarbertærter

Opskrifter på kager

Små lækre rabarbertærter, som smager så godt, særligt med nye danske sprøde og lækre rabarber. Altså personligt er jeg vild med rabarber, men hører en gang imellem, om nogle der ikke kan fordrage rabarber og synes at det er slemt i forårs/sommer perioden, når restauranter går “rabarber-amok” i alle deres desserter. Sådan har jeg det ikke. Det er kræs synes jeg.

Og så er det herligt, at rabarber er noget vi selv kan dyrke herhjemme, så det er lokale, danske råvarer. Ikke at foragte. ingen hemmelighed at jeg holder af alt hvad der er nemt- OG lækkert. Og det er de her små tærter altså.

Du kan lave den som en stor kage i stedet. Jeg synes bare det var lidt fint at lave dem i de små pillivuit tærterforme jeg har. Så får hver mand en hver og kan toppe dem med creme fraiche eller flødeskum efter lyst. En dejlig vanilleis smager aldeles godt til også. Rørsukker er med til at give det en let karameliseret smag og fylde i dejen.

små lækre rabarbertærter

Små lækre rabarbertærter

(Du får enten 8 små tærter eller en stor. Portion svarer til 8 pers.

Tilberedning: 15 min+20 minutter af små tærter eller 30 min ved én stor.)

Små rabarbertærter

2 æg

100 gram rørsukker

100 gram smeltet smør

100 gram hvedemel

perlesukker

Friske rabarber(skyllet og skåret i mindre stykker) Ca. 10 stilke, hvis de ikke er for grove- ellers mindre

  • Pisk æg og rørsukker.
  • Tilsæt smeltet smør og hvedemel.
  • Læg i formene som du har smurt grundigt med rigeligt med smør.
  • Læg rabarberne ovenpå og drys generøst med perlesukker.
  • Ind i ovnen på 200 grader i hhv ca. 20 min eller 30 min afhængig af størrelse.

Mere rabarber- kagesulten? Check den her lækre rabarber cheesecake ud på søde Malenes blog her: http://heltoptilmaanen.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest