Er du også tosset med søde kartofler? Det er jeg.
Søde kartofler er egentlig ikke “I familie med kartoflen”, omend konsistensen er derhenaf. Søde kartofler er kendt for at have et lavere glykemisk index, hvilket vil sige, at de påvirker blodsukker eller stigningen af blodsukkeret mindre end hvis du spiser almindelig kartofler. Om vi påvirkes i større eller mindre grad af vores blodsukker er meget varierende fra person til person. Jeg gør. Meget. Jeg har egentlig ikke været så bevidst om det før jeg blev så ganske ganske voksen.(læs:slut 30´erne!!!) Men stor træthed, efter indtagelse af særlig nogle madvarer(pasta, ris, brød) var da en af hoved indikatorerne på, at der var noget jeg lige kunne analysere lidt på. Måske du har det på samme måde? Men kender du det med at føle stor døsighed efter måltid, føle sig oppustet og uoplagt og efter en kort stund mærke den der craving efter “noget”. Gerne “noget” indeholdende hurtige kulhydrater ala slik, chokolade?
Det er slet ikke for at hetze de gode gamle kartofler, for de smager jo også dejligt, men jeg synes bare at de her et et rigtig godt alternativ, til de almindelig kartofler. Den her opskrift smager mums mums og den kommer her:
Søde kartofler med sesam
(tilbehør til 2-3 voksne)
(arbejdstid: ca. 1 time bagetid incl)
2 halvstore
olie
2 spsk. sesamfrø
saften af en halv citron
koriander
salt/peber
- Sæt ovnen på 200 grader
- Skræl de søde kartofler. Skær i stænger eller både og læg på bagepapir på bageplade. Drys med god olie, salt og peber. Sæt i ovnen i ca. 40 minutter. Kig undervejs. Jeg synes de er bedst, når de er godt møre og halvbrune i spidserne
- Tag ud. Anret på tallerken. Drys sesamfrø, (som du har ristet let på en pande) over.
- Hæld saften af citronen over og drys med koriander.
- Server.
Lyst til flere opskrifte på søde kartofler kan du se mere for eksempel her på Emilysalomons blog:
0 kommentarer