Sprød kyllingesalat er nu altså lækkert og den her er slet ikke så tosset. Der er pasta i bunden, stegt kyllingebryst og bacon på toppen. Så er der manchegoost, feldsalat, rødløg, appelsiner, gulerødder og hakket chili- bare lidt af sidsnævnte. Ved siden af serverede jeg en dressing af creme fraiche rørt op med ravigotta sauce, karry og mango chutney. That´s it!
Det var sådan at der kom besøgende fra USA til middag og egentlig synes jeg det kunne have været lidt sjovt, at gå all in og servere frikadunser, agurkesalat og hvad der nu ellers hører sig til og toppe den af med at servere rødgrød med fløde. Men sådan skulle det ikke liiige gå, da jeg kom hjem med tre børn fra svømning samtidig som gæsterne ankom. Så maden skulle forberedes på forhånd og det blev den. Det kom der den her salat ud af.
Sprød kyllingesalat:
(portion svarer til 5-6 voksne)
1200 gram kyllingeinderfilet
200 gram bacon(stegt på bagepapir i ovnen)
250 gram pasta penne
4 gulerødder skåret på skrå af ca. 1/2 cm
1 bakke feldsalat
1/2 rødløg (finthakket)
2 appelsiner(skrællen skæres af og appelsinen skæres i grove stykker)
150 gram manchego ost (skåret i mindre firkanter)
1 æble(finthakket)
Lidt chili skåret i tynde skiver
Dressing
400 gram creme fraiche(9 eller 18%)
3 spsk. ravigottasauce
2 spsk. mango chutney
1 spsk. Karry
Lidt salt og peber
Rør alle ingredienserne sammen.
Fremgangsmåde ved tilberedning af sprød kyllingesalat
- Kog pastaen.
- Steg kyllingen i en blanding af olie og smør til de er gennemstegte, men vær obs på at de ikke bliver tørre- det går stærkt.
- På en bageplade på bagepapir lægger du baconen. Steges i ovnen på 200 grader til de er godt sprøde.
- Læg dem på køkkenrulle, hvor det resterende fedt løber fra.
- I et fad anrettes pasta, derefter grøntsager og til sidst kyllingen og baconen.
Rør dressingen sammen og server dressingen ved siden af.
0 kommentarer