verdens bedste havregrynskager

verdens bedste havregrynskager

 

Verdens bedste havregrynskager synes jeg bare at det er. Intet mindre.

Opskriften er en ældgammel en jeg har liggende fra min barndom. Den fejler aldrig og er en godt bud til noget det lidt større barn(+10 år) kan lave helt selv. Det lidt mindre barn kan også, men skal blot have et par “assisterende øjne” med sig i køkkenet…..

 

 

verdens bedste havregrynskager

 

De smager bare så  rigtig godt og der er en risiko for at blive rigtig afhængige af de her. De er nemme og så er de lavet af få ingredienser, som man ofte har liggende derhjemme i forvejen.  Børnene kan hjælpe med at veje ingredienserne af, røre rundt og sætte de små klatter dej på bagepladen. De bliver dejlige sprøde og hitter altid herhjemme.

Og så sker der noget nærmest magisk med dem i ovnen. Fra små klumper til pæne runde, sprøde kager!

Verdens bedste havregrynskager:

Du skal bruge:

Ca. 18 stk.

100 gram havregyn

75 gram smør(som du har smeltet)

120 gram sukker

1 spsk. mel

1 tsk bagepulver

2 tsk vanillepulver

1 æg

Således gør du:

  • Hele molevitten røres sammen i en skål.
  • Herefter sætter du, hvad der svarer til en teskefuld dej pr småkage på bagepladen. De flyder meget ud, så levn god plads til hver enkelt.
  • Ind i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter   eller 180 grader varmeluft også i ca. 8-10 minutter, hvis du laver to plader af gangen. Mums, de er bare gode.

Tip:

Pynt eventuelt med smeltet chokolade, når de er lettere afkølet.

De her havregrynskager er også velegnet til børnefødselsdagen eller til uddeling i skolen. Særligt fordi de både er lækre, men samtidig er så ultra nemme, at de ikke tager meget af din tid, uanset om du laver dem aftenen før eller samme dag. 🎁🎈🇩🇰

verdens bedste havregrynskager

Børnene hjælper til. Benedictesmad.dk

 

verdens bedste havregrynskager

Lyst til mere bagværk? Find masser af lækre kageopkrifter  her på siden: https://benedictesmad.dk

eller find mig på de sociale medier som facebook, instagram, pinterest, eller bloglovin´.

Så er du opdateret, når der er nyt!

Tak fordi du læste med, det er jeg oprigtig rigtig glad for 🙂

Aller bedste hilsner, 

Benedicte 🖤

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

11 Kommentarer

  1. Sølvi Midtskogen

    Elsker Havreflarn, og gleder meg til å prøve disse👍

    Svar
  2. Anette Deth Poulsen

    Hej Benedicte.
    Hvor de gode. Tak for opskrift.
    Jeg har tænkt mig at age dobbeltportion næste gang i håb om at der evt kan være til mere en ren dag 😀
    Ved du hvor længe de evt. kan gemmes i en dåse?
    Mvh Anette

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre- det glæder mig. Et par uger i en tæt beholder kan de sagtens klare
      . hilsen Benedicte

      Svar
  3. Trine

    Hej Benedicte
    Ved du om de kan fryses?
    Vh Trine

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hej Trine,
      Det har jeg faktisk ikke prøvet- men jeg ville give det et forsøg 🙂

      Svar
  4. Annemarie

    Hej Benedicte
    Hvad kunne man evt komme i istedet for mel?
    Vi har en del glutenallergiker i familien.

    Mange hilsner
    Annemarie

    Svar
    • Benedicte

      Hej Annemarie,
      Jeg har selvfølgelig ikke selv prøvet, men måske den smule hvedemel der er i kan erstattes med havremel, rismel eller hirsemel?Prøv det an måske?
      Bedste hilsner, Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest