Verdens bedste havregrynskager synes jeg bare at det er. Intet mindre.
Opskriften er en ældgammel en jeg har liggende fra min barndom. Den fejler aldrig og er en godt bud til noget det lidt større barn(+10 år) kan lave helt selv. Det lidt mindre barn kan også, men skal blot have et par “assisterende øjne” med sig i køkkenet…..
De smager bare så rigtig godt og der er en risiko for at blive rigtig afhængige af de her. De er nemme og så er de lavet af få ingredienser, som man ofte har liggende derhjemme i forvejen. Børnene kan hjælpe med at veje ingredienserne af, røre rundt og sætte de små klatter dej på bagepladen. De bliver dejlige sprøde og hitter altid herhjemme.
Og så sker der noget nærmest magisk med dem i ovnen. Fra små klumper til pæne runde, sprøde kager!
Verdens bedste havregrynskager:
Du skal bruge:
Ca. 18 stk.
100 gram havregyn
75 gram smør(som du har smeltet)
120 gram sukker
1 spsk. mel
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillepulver
1 æg
Således gør du:
- Hele molevitten røres sammen i en skål.
- Herefter sætter du, hvad der svarer til en teskefuld dej pr småkage på bagepladen. De flyder meget ud, så levn god plads til hver enkelt.
- Ind i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter eller 180 grader varmeluft også i ca. 8-10 minutter, hvis du laver to plader af gangen. Mums, de er bare gode.
Tip:
Pynt eventuelt med smeltet chokolade, når de er lettere afkølet.
De her havregrynskager er også velegnet til børnefødselsdagen eller til uddeling i skolen. Særligt fordi de både er lækre, men samtidig er så ultra nemme, at de ikke tager meget af din tid, uanset om du laver dem aftenen før eller samme dag. 🎁🎈🇩🇰
Lyst til mere bagværk? Find masser af lækre kageopkrifter her på siden: https://benedictesmad.dk
eller find mig på de sociale medier som facebook, instagram, pinterest, eller bloglovin´.
Så er du opdateret, når der er nyt!
Tak fordi du læste med, det er jeg oprigtig rigtig glad for 🙂
Aller bedste hilsner,
Benedicte 🖤
Dejlig nem opskrift.
Tusind tak for at dele😊
Mange hilsner Benedicte
Elsker Havreflarn, og gleder meg til å prøve disse👍
Dejligt at høre😊 De smager skønt👍🏻
Hej Benedicte.
Hvor de gode. Tak for opskrift.
Jeg har tænkt mig at age dobbeltportion næste gang i håb om at der evt kan være til mere en ren dag 😀
Ved du hvor længe de evt. kan gemmes i en dåse?
Mvh Anette
Dejligt at høre- det glæder mig. Et par uger i en tæt beholder kan de sagtens klare
. hilsen Benedicte
Hej Benedicte
Ved du om de kan fryses?
Vh Trine
hej Trine,
Det har jeg faktisk ikke prøvet- men jeg ville give det et forsøg 🙂
Hej Benedicte
Hvad kunne man evt komme i istedet for mel?
Vi har en del glutenallergiker i familien.
Mange hilsner
Annemarie
Hej Annemarie,
Jeg har selvfølgelig ikke selv prøvet, men måske den smule hvedemel der er i kan erstattes med havremel, rismel eller hirsemel?Prøv det an måske?
Bedste hilsner, Benedicte
denne bruger jeg altids , nemt at huske hvilken en kan jeg så bruge til hvad
https://www.cookingclub.dk/glutenfri-meltyper/